@hannaelcia: Ja przyrządzam tatara raczej klasycznie : Kupuje kawałek świeżej chudej wołowiny (najlepiej polędwica, ale wiadomo, ze jest droga i ciężko dostać wiec ligawa, czy zrazowa tez się nada). Potem bardzo drobno siekam, a leniwi mogą zmielić. Doprawiam solą, pieprzem, ostra papryka, maggi, olejem rzepakowym i dokładnie wyrabiam. Potem formuje mięso w tzw gniazdo, do środka wbijam zimne żółtko. Jako dodatki drobno siekam cebule, marynowane grzybki i korniszony :) no i
Komentarze (8)
najlepsze
Kupuje kawałek świeżej chudej wołowiny (najlepiej polędwica, ale wiadomo, ze jest droga i ciężko dostać wiec ligawa, czy zrazowa tez się nada). Potem bardzo drobno siekam, a leniwi mogą zmielić. Doprawiam solą, pieprzem, ostra papryka, maggi, olejem rzepakowym i dokładnie wyrabiam. Potem formuje mięso w tzw gniazdo, do środka wbijam zimne żółtko. Jako dodatki drobno siekam cebule, marynowane grzybki i korniszony :) no i