Lekarze alarmują: Co trzeci pacjent w szpitalu jest niedożywiony
Co trzeci pacjent w polskich szpitalach jest niedożywiony - alarmują lekarze z Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu. Z ich raportu wynika, że koszty nieleczonego niedożywienia polskich pacjentów sięgają rocznie 11 miliardów złotych.
RMF24 z- #
- 140
Komentarze (140)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
@andrzej-milewski-14: można się nażreć, bo takie jedzenie daje się na wsi świniom. Zmielone resztki i zlewki po obiedzie.
Wszystko robione z najgorszego syfu z dolnych półek i promocji w dyskontach. Pełno MOMu, tłuszczy trans, oleju palmowego, skrobii, glutaminianu sodu, i słone jak jasna cholera "wędliny" czy pasztety wypełnione kaszą manną i skórami. Do tego oczywiście BRAK
@Abomination: Problem jest taki że pożywienie wpływa na stan całego organizmu, nie tylko na "bebechy". Obniżenie odporności, osłabienie i choroby ogólnoustrojowe to tylko niektóre efekty takiego żywienia...
Dopiero co @Czeggu o tym pisał:
https://www.wykop.pl/wpis/32444317/pieprzyc-polskie-szpitale-i-sluzbe-zdrowia-pani-ni/
( ͡º ͜ʖ͡º)
Śniadanie,obiad,kolacja. Powiem szczerze ze aż śmiech mnie ogarnął. Ale za cholerę nie jestem głodny a mam spora nadwagę, leżę w łóżku i nawet nie mam jak tego spalić wiec ja osobiście głodny nie chodzę.