@krad: no właśnie skrobia modyfikowana też mnie zastanowiła. Doczytałem i wychodzi na to, że jest bezpieczna. Więc dlaczego nie polecają? "porównanie" z dupy.
@DILERIUM: Bo takie porównanie i wybieranie keczupu tylko na podstawie składu, a nie smaku jest g... warte.Poza tym to jakiśniszowy blog, co kreuje się na bycie fit, weganem, niejedzenie glutenu i chodzenie na crossfix i studiowanie prawa. No sorry, ale jak ktoś proponuje, aby masło zamienić na majonez to chyba nie jest to normalne.
Zestawienie o kant dupy można potłuc, bo kryteria są tylko na podstawie jakichś fit zdrowożywnościowych kryteriów. Więc skrobia jest be, ale już jak Heinz ma śmiesznie niską zawartość pomidorów, to już cacy. Smaku oczywiście też nie biorą pod uwagę.
Rozumiem, jak coś zawiera naprawdę jakiś chemiczny syf i do tego jest alternatywa, to warto tego unikać. Ale jak ktoś nie zje smacznego i w sumie całkiem dobrego pod względem składu produktu tylko
@ultraknur669: Uwielbiam wykopowych specjalistów. Nie znam się, ale się wypowiem, bo mi się wydaje, że coś wiem.
Faktem jest, że fabryka we Włocławku została sprzedana przez dotychczasowego właściciela i produkcja ketchupu Włocławek została przeniesiona do Łowicza. Wiadomo też, że prawa do marki zachował sobie dotychczasowy właściciel (Agros-Nova). Jednak już mało kto o tym mówi, ale wyłączne prawa do tej receptury również posiada obecny właściciel, w związku
Kryteria z dupy. Skrobia be i fuj, a ocet jest niby ok. Mi od niektórych ketchupów to aż ryj wykręca jakie to kwaśne i obrzydliwe. Gorąco polecam Słodką Anię i Krzepkiego Radka. Jedne z niewielu gdzie nie kupuje się butelki octu z dodatkiem koncentratu pomidorowego.
Komentarze (224)
najlepsze
No sorry, ale jak ktoś proponuje, aby masło zamienić na majonez to chyba nie jest to normalne.
Rozumiem, jak coś zawiera naprawdę jakiś chemiczny syf i do tego jest alternatywa, to warto tego unikać. Ale jak ktoś nie zje smacznego i w sumie całkiem dobrego pod względem składu produktu tylko
Komentarz usunięty przez moderatora
@ultraknur669: Uwielbiam wykopowych specjalistów. Nie znam się, ale się wypowiem, bo mi się wydaje, że coś wiem.
Faktem jest, że fabryka we Włocławku została sprzedana przez dotychczasowego właściciela i produkcja ketchupu Włocławek została przeniesiona do Łowicza. Wiadomo też, że prawa do marki zachował sobie dotychczasowy właściciel (Agros-Nova). Jednak już mało kto o tym mówi, ale wyłączne prawa do tej receptury również posiada obecny właściciel, w związku
http://www.polskie-przetwory.pl/#a/16/ketchup-lagodny
niestety, b. trudno dostępny (widziałem w Piotr i Paweł) i tylko w tworzywie, słoika nie widziałem.