Ewa Maksymowicz o książce kucharskiej dla niewidomych
![](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_ZHDVNSikHF33qSbQ0rPY1BXCtBU7SmMy,w300h194.jpg)
Ewa Maksymowicz przygotowała książkę dla niewidomych i niedowidzących: Uczestniczyłam w warsztatach dziennikarskich i doszłam do wniosku, że wszyscy teraz gotują, na rynku jest multum książek kucharskich, a żadna nie jest dostępna dla niewidomych. No to jak mamy się kulinarnie rozwijać?
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 1
Komentarze (1)
najlepsze
Normalnie coś gotując albo piekąc składniki odmierza się "na oko", np robiąc naleśniki sypie się mąki aż ciasto osiągnie odpowiednią gęstość, a to jaką ma gęstość widać po tym jak ścieka z łyżki albo z końcówek miksera.
Nie wyobrażam sobie jak miał bym to odmierzyć wcześniej - jedna mąka szybciej chłonie wodę inna wolniej, jedno jajko większe inne mniejsze