Najlepsze ciasto na pizzę (super przepis!)
Przedstawiam przepis na pizzę, na cienkim spodzie, taką jaką można dostać w większości rzymskich barów, nasi znajomi zrobią ŁAAAŁ z wrażenia i uznają z najlepszych pizza-makerów na śiwecie!
zephyr7 z- #
- #
- #
- #
- #
- 110
Komentarze (110)
najlepsze
http://www.ars.usda.gov/is/graphics/photos/mar01/k7633-3.jpg < tutaj wieksze. Swoja droga zdjecie jest domena publiczna ;)
Przed: http://yfrog.com/55dsc00032osj
Po: http://yfrog.com/42dsc00033dj
Nawet uroslo- sukces...
Do dzisiaj mam w zakładkach: http://forum.purepc.pl/Kulinaria-f51/Pizza-By-Rs-Krok-t208065.html
mógłby to ktoś za mnie ogarnąć i jakoś rozjaśnić, rzucić promyczek logiki? :)
Inaczej:
while (temperatura == ~40 stopni) rozgrzewajkuchenkę();
if (kuchenkajestwyłączona == TRUE) włóżciastodokuchenki();
Ciasto:
1kg mąki
0,5 litra ciepłego mleka
paczka drożdży
łyżka cukru
łyżka soli
6 łyżek oliwy z oliwek (może być roślinny)
przyprawy:oregano,czosnek sproszkowany, cebula suszona sproszkowana
Do miski wlewasz ciepłe mleko, wsypujesz cukier i dajesz drożdże. Mieszasz to wszystko do rozpuszczenia
i odstawiasz na 10 minut w ciepłe miejsce.
Następnie dosypujesz sól, przyprawy; dolewasz oliwę mieszasz i dosypujesz mąkę. Ugniatasz to w misce
na jednolitą masę. !! Przyprawy dodawaj ostrożnie,
Prawdziwy przepis z włoskich restauracji :
Potrzebne:
Mąka, drożdże, betoniarka, woda, żupa soli, trzcina cukrowa i śladowe ilości orzechów archaidowych oraz smak dostarczony przez odpowiednią fabrykę z USA.
Wrzucamy wszystko do betoniary, i kręcimy przez 7 dni. Następnie łopatami wydobywamy porcje, rzucamy na