nie z każdą, kukurydza na pocron musi mieć odpowiednio cienką otoczkę która będzie umożliwiała pęknięcie bielma pod wpływem temp. Inne odmiany mają ją zbyt grubą przez co nie dochodzi do "eksplozji"
@Nicolai: o nie mój drogi, widocznie jesteś jeszcze młody, u polaków 40 +, odmiana ziemianka to podstawowa informacja. A każdy po 60 znam przynajmniej 5 odmian oraz ich cechy. Jesteśmy byłym pyrowym mocarstwem osobiście uważam że najsmaczniejsza jest polska odmiana sałatkowo-deserowa - Denar
@kiernek: To nie chodzi o moc. Ja zawsze robię na maxa i nie palę. To chodzi o to że często mikrofala jest za mała i ta torebka (jak się już rozłoży całkiem na płasko) po przekątnej jest za szeroka, zaczepi się i stoi w miejscu. A mikrofale wiadomo jak działają. Fala stojąca. I w pewnych miejscach się nie grzeje a w pewnych pali.
Znow amerykanski filmik. Zamiast pokazac przez 30 sekund istote rzeczy to on przez pol filmiku gada, pare sekund jest tresci wlasciwej, znow gadanie...
Komentarze (88)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
osobiście uważam że najsmaczniejsza jest polska odmiana sałatkowo-deserowa - Denar
#protip #lifehack
Jak ktoś ma małą mikrofalę (jak
pdk( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie można, tylko z jednej odmiany kukurydzy można zrobić popcorn.