"Korporacyjna żywność", czyli jak robi się jedzenie w Stanach
Ciekawy dokument "na wieczór". Opowiada m. in. o sposobach produkcji i dystrybucji żywności w USA, stanowi rzut oka na stosowanie w sektorze żywieniowym nowoczesnych technologii i związanych z tym konsekwencji. Warto obejrzeć
- #
- #
- #
- #
- #
- 31
- Odpowiedz
Komentarze (31)
najlepsze
Poszukajcie w sieci, jak kiedyś wyglądał melon, arbuz, cukinia...od warzywa wielkości pięści do rozmiarów o średniej średnicy metra na sztukę, bez GMO, tylko i wyłącznie przez to, że sieje się zawsze nasiona największych sztuk.
Największa ściema - "jeden producent
Wyjście? Cofnąć się w rozwoju i zamiast programować, zająć sie hodowlą 2 świń, krowy i 5 kur.
xDDDDDDDDDD
Nie że istnieje ktoś taki jak rzeźnik albo coś
1. Duże firmy z branży żywnościowej (jak i każdej innej) lobbują w rządzie przepisy prawne, które wprowadzają różnego rodzaju zakazy, nakazy i regulacje.
2. Lobbują również dopłaty na rolnictwo, czyli w zasadzie na swoją własną działalność, dzięki czemu mogą swój niezdrowy szajs sprzedawać po bardzo niskiej cenie. Pieniądze z dopłat oczywiście biorą się z podatków, czyli kieszeni konsumentów.
3. Pozbawiają obywateli prawa do wyrażania swojej opinii, wolności słowa. Zamiast oskarżającego, to
Komentarz usunięty przez moderatora