Mniej soli - wędliny będą zdrowsze!
Francuskie ministerstwo zdrowia nakazało producentom zmniejszenie zwartości soli w wędlinach i innych przetworach mięsnych. Ma to zmniejszyć liczbę osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze, miażdżyce i choroby sercowo-naczyniowe.
Ledlea z- #
- #
- 59
Komentarze (59)
najlepsze
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sól jest konserwantem przedłużającym przydatność do spożycia. Jeżeli nie to, to zastosują inne, dużo gorsze konserwanty, które dużo bardziej zaszkodzą organizmowi. Sam robię wędliny i wiem, że z soli nie można rezygnować, albo bedziesz się raczył tablicą mendelejewa, bo producenci na pewno nie zrezygnują z trwałości wędlin, bo wędliny o krótkim terminie byłbyby bardzo drogie- tak jak krótko-terminowe piwa
@guilmonn: Dlaczego chce większego zniszczenia środowiska przez nieefektywne uprawy. Do tego się sprowadza zabawa w "organiczne" i "ekologiczne".