Polskie ślimaki „anonimowo” podbijają Francję!
Majówka to okazja do zbierania winniczków! Polskie ślimaki tego gatunku podbijają stoły paryskich smakoszy, bo we Francji prawie one wyginęły, a ich hodowla uznawana jest za mało opłacalną. Francuzi często jednak w ogóle nie wiedzą, że jadają polskie winniczki, bo nazwa tego gatunku brzmi...
n.....2 z- #
- #
- #
- 49
Komentarze (49)
najlepsze
Komentarz różowego paska po przeczytaniu tytułu xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lektor brzmi jak pan Knapik.
@WhosYourDD: One nie maja smaku same w sobie, w przeciwienstwie do grzybow. Gdybys jadl to bys wiedzial, ale wiadomo, wolisz pieprzyc bez sensu.
Przygotowywanie od podstaw nie warte zachodu. Ogółem rozczarowała mnie ta przekąska, o wiele lepiej wypadają moule czyli jadalne omułki.
@Unifokalizacja: W maju nie sa chronione... Niech zre.
No to teraz w Polsce też wyginą.