Jak ugotować jajko? Kuchnia analityczna.
Niezwykłe skrupulatne i naukowe podejście do tematu. Dziesiątki jajek zostały poświęcone, aby w końcu uzyskać odpowiedź na to pytanie.
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 4
Niezwykłe skrupulatne i naukowe podejście do tematu. Dziesiątki jajek zostały poświęcone, aby w końcu uzyskać odpowiedź na to pytanie.
Komentarze (4)
najlepsze
PS. Jaja od prawdziwych kur, chodzących po polu, jedzących robale :)
Podobnie jak przedmówca jajka wkładam do zimnej wody, ale op upływie około minuty od jej zagotowania ściągam je z palnika i zostawiam na kilka minut (zwykle czas potrzebny na wypalenie pecika). Po dymku szybkie schłodzenie i gotowe.
Ja gotuję jajka tylko na twardo, jeśli chodzi o czas ich gotowania to jest to czas potrzebny na wypalenie pecika, umycie zębów i ogolenie się maszynką jednorazową bez użycia płynu po goleniu. Ostatni warunek jest szczególnie istotny ponieważ jajko mogłoby się 'przegotować' i stracić swój smak. Płynu po goleniu możemy użyć dopiero po zestawieniu jajek z palnika i wrzuceniu ich do zimnej