Wszystko co powinieneś wiedzieć o płatkach śniadaniowych
Producenci kuszą kolorowymi opakowaniami, ilustracjami owoców, szczupłych modelek w reklamach, zapewniają że w ich produkcie znajdziesz wszystkie potrzebne witaminy i osiągniesz sylwetkę swoich marzeń. Prawda już taka kolorowa jak reklamy i opakowania – nie jest.
hugga_wugga z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 30
Komentarze (30)
najlepsze
Wrzucanie do jednego wora płatków kukurydzianych, owsianych, zbożowych itp tez za wiele sensu nie ma. Artykuł napisany na pałę bez większego przygotowania i obiektywizmu - bo rezultat autor znał zanim jeszcze zaczął
Podejrzewam, że cukier to skrót myślowy od węglowodanów niskoglikemicznych. Zresztą jest to zwyczajowa nazwa węglowodanów, która z nieznanych powodów się nie przyjęła. Przyjęły się natomiast tłuszcze, zamiast lipidy i białka, zamiast proteiny.
@borikossss:
a kasza manna błyskawiczna + dżem?
No nie do końca wszystko. Nie ma najważniejszego. Najpierw sypiemy płatki, a potem lejemy mleko. Nie na odwrót. Zimne oczywiście.