@plusbear: stawiasz różowego paska przy lodówce, potem przestawiasz ją koło stołu/blatu, następnie przestawiasz ją w okolice piekarnika. Pomiędzy niniejszymi czynnościami - czekasz.
Kruszonkę robimy w proporcjach: 1 część tłuszczu w temperaturze pokojowej (np. masło, margaryna), 1 część cukru (puder, biały, trzcinowy) i dwie części mąki (pszennej, orkiszowej, jasnej, pełnoziarnistej).
Można dodać też dodatki: cynamon, cukier waniliowy itd.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i dodajemy pokrojone w kostkę masło.
@YogiYogi: Kroisz w ćwiartki i wycinasz 2 cieciami. Można też zaostrzoną łyżką :) z 1 strony jest super szybko obierać połówki jabłek. Wbijasz łyżkę obracasz 360st i gniazdo out.
Komentarze (79)
najlepsze
Składniki:
1 porcja (np. 100g) masła
1 porcja (np. 100g) cukru
2 porcje (np. 200g) mąki
Wykonanie:
Kruszonkę robimy w proporcjach: 1 część tłuszczu w temperaturze pokojowej (np. masło, margaryna), 1 część cukru (puder, biały, trzcinowy) i dwie części mąki (pszennej, orkiszowej, jasnej, pełnoziarnistej).
Można dodać też dodatki: cynamon, cukier waniliowy itd.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i dodajemy pokrojone w kostkę masło.
Palcami rozcieramy masło z mąką i cukrem
@tymin: Sadysta
Tarcie jabłej w maszynce to potem juz bajka.
Moze ktoś zna prosty i szybki sposób usuwania "ogryzka" z takiego obranego jabłka ?
Komentarz usunięty przez moderatora
A co jest niby nie tak?
Jasne, wiertło umazane w smarze czy z opiłkami po wierceniu się nie nadaje.
Ale to nie musi być wiertło, ten filmik jest niewyraźny. Równie dobrze można mały widelec wsadzić w tę wkrętarkę.