Chleb bez polepszaczy i na zakwasie?
Posłowie PSL postanowili walczyć o to, by chleb był znowu chlebem. "Prawdziwy chleb jest na zakwasie, a to co kupujemy w supermarketach jest wyrobem chlebopodobnym"...
- #
- #
- #
- #
- 105
Posłowie PSL postanowili walczyć o to, by chleb był znowu chlebem. "Prawdziwy chleb jest na zakwasie, a to co kupujemy w supermarketach jest wyrobem chlebopodobnym"...
Komentarze (105)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Najciekawsze wypowiedzi umieszcze w tej ksiazce, a najpierw na mojej stronie
www.rakiel-czarnecka.pl
Jak mam kase to kupuje dobry, prawdziwy, pyszny chlebek, a jak mam problemy z gotówką to taki tańszy produkt chlebopodobny. Jak teraz by były tylko te lepsze to kto mi da na niego jak mnie akurat stać nie będzie?
W następnej kolejności mięcho! Koniecznie.
Ty to jesteś niezły piekarz, jak sądzisz, że na zakwasie się nie zrobi chleba pszennego. Jakoś ja taki robię w domu, pięknie wyrasta i genialnie smakuje.
Twoje słowa sugerują, że jesteś związany z piekarnictwem, albo technologią żywności, jednak z praktyką to chyba masz nie za wiele do czynienia. Szczególnie w warunkach tradycyjnego domowego wypieku.
Polecam
500g mąki
200g zakwasu
260g
PS. "200g zakwasu"
a zakwas z jakiej mąki? ;] to już chleb mieszany
Może