jak to jest że pijąc ten cukier w coli tego nie czuć? Przecież gdyby kawę posłodzić 5 łyżeczkami to już by byla tragedia a przy 18 torebkach to każdy by chyba zwymiotował.
@kudlaty1992: kwas ortofosforowy E338 (regulator kwasowości), zakwasza cukier. Przy takiej ilości naturalną reakcją organizmu byłby wymiot... dlatego dodają ten kwas,
@maqs7: Light jest srebrna i faceci nie chcieli tego kupować. Light stała się colą dla kobiet. Wprowadzili zero, aby był bardziej męski produkt i podziałało ;)
@graf_zero: Nie wiem za co Cię minusują... Dla osób, które nadal nie kumają. To z prawa Archimedesa wyporność jest równa ciężarowi wypartej cieczy. Czyli w tym przypadku ciężar puszki coli z cukrem jest większy od ciężaru wypartej wody przez tę puszkę.
Teraz pytanie, czy lepiej j wybrać opcję z cukrem, czy z tym świństwem cukropodobnym. Tak źle i tak nie dobrze. Idę sobie strzelić herbatkę z miodem ;) .
@Sneer12: dlaczego? Bo tak słyszałeś? Na razie żadne badania nie stwierdziły by słodziki w normalnych porcjach były szkodliwe. Co więcej mamy teraz Stevię itp. czyli słodziki naturalne, nie, biały cukier rafinowany nie jest w żaden sposób zdrowszy, wyrzuty insuliny, próchnica itd.
Komentarze (187)
najlepsze
Cukier zawarty w zwykłej Coca-Coli ściąga ją ku dnu. Dietetyczna Coca-Cola go nie posiada, więc unosi się przy powierzchni wody.
Problem w tym, że skład Coca-Coli Zero i Light w Polsce jest identyczny na etykietce.
http://www.coca-colacompany.com/contact-us/faqs
Tutaj jest ładne napisane, że owszem w Stanach się różni ale w innych krajach "w zależności od zapotrzebowania" czyt. Leją to samo bo to Polska.