Uważaj! Te tacki trują mięso!
Idziesz do sklepu po kawałek mięsa na obiad. Wybierasz zafoliowanego, położonego na tacce kurczaka. Odpakowujesz go w domu i ... szok! Z mięsa wycieka obrzydliwa, brunatna breja. Co to takiego? Jak wyjaśniają nam specjaliści to sama chemia zmieszana z mięsną posoką! Do tego trująca!
bialaowca z- #
- #
- #
- #
- 9
Komentarze (9)
najlepsze
Nie tacki, tylko wkładki wchłaniające wilgoć. "Obrzydliwa brunatna breja" to czyściutki i nietoksyczny pochłaniacz wilgoci zmieszany z kwią/wodą, która wyciekła z naszego mięska. To, że coś nie ma ładnej nazwy jak "kurczak", czy "udko" nie musi od razu oznaczać, że jest to coś zabójczego...
Innymi słowy jest to nasz poliakrylan (Akrylem się wypełnia dziury w ścianach na budowie!!! A Poli znaczy, że to
Niemalże każda substancja badana przez "uczonych" może według nich teoretycznie prowadzić do powstania komórek nowotworowych, tylko "uczeni" mają często problem z tym, żeby to udowodnić.
http://www.pzh.gov.pl/page/fileadmin/user_upload/Opinia_podkladki_absorpcyjne_NIZP_PZH.pdf
http://www.rynekzdrowia.pl/Nauka/Podkladki-absorpcyjne-do-zywnosci-moga-byc-niebezpieczne,129959,9.html
TL;DR
Tak, może być niebezpieczny jeśli jest niepoprawnie stosowany, co wcale nie znaczy, że boki muszą być zgrzane. Do tego stosuje się też takie podkładki z bibułką z celulozy w środku - wtedy może sobie tam pływać co chce. Teraz macie rzetelne źródło i oceńcie sami
zakop
Komentarz usunięty przez moderatora