Maksymalny czas przechowywania jedzenia w lodówce i zamrażarce w formie tabeli
Zapewne doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, że niskie temperatury jedynie spowalniają proces rozkładu produktów organicznych, lecz nie powstrzymują go jednak całkowicie. Zobacz, jak długo możesz w chłodniczych warunkach przechowywać jedzenie, zanim przestanie nadawać się do konsumpcji.
sIcKwOrLd z- #
- #
- #
- #
- 101
Komentarze (101)
najlepsze
@zoombie: Odważny jesteś. Ja do tego zatrudniam moje ubrania z torby na siłownię.
kielbasa - 3-4 tygodnie (myc co 2 dzien w solance)
ser zolty w tesco - w zaleznosci od wielkosci sera (odcinac plesn co 5-6 dni)
racje zywnosciowe dla zolnierzy - 5 lat
jedzenie dla astronautow - 10-15lat
mieso w puszkach ze szwecji - 30 lat (podawac glownie w krokietach)
zupki chinskie - do czasu rozpadu
Oni muszą dawać ogromny margines bezpieczeństwa żeby nie mieć problemów. A np. taka musztarda może spokojnie stać i parę lat, ale producentowi bardziej opłaca się jeśli ją raz na parę
Chyba w większości polskich rodzinach taka zasada obowiązuje i ludzie jakoś żyją.