Lista substancji dodawanych do żywności wraz z opisem
Warto co jakiś czas przeanalizować co spożywamy. Większość substancji dodawanych do produktów spożywczych nie jest szkodliwa w małych ilościach, jednak z uwagi na to, że mało kto sam produkuje żywność którą zjada, jesteśmy narażeni na duże stężenia niektórych związków chemicznych występujących w różnych przetworach.
![dunder](https://wykop.pl/cdn/c3397992/dunder_l7CcsEfd2v,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 43
Komentarze (43)
najlepsze
Jeśli już to do jogurtów dodaje się syntetycznej czerwieni koszenilowej lub innych czerwonych barwników, np. buraków :]
Jak zobaczyłem co to jest koszenila to przestałem kupować mleko truskawkowe, i sprawdzam inne produkty jaki mają barwnik...
Dobry wykop... a i tak nie bedzie miał powyżej 200 wykopów :/
warto wiedzieć co jemy, ale bez paniki i tak nie unikniemy sztucznych dodatków, no i nigdy nie wiadomo na ile skład na pudełku pokrywa się z rzeczywistością
http://www.federacja-konsumentow.org.pl.nyud.net/story.php?story=35
Komentarz usunięty przez moderatora
Naturalny, produkowany przez roślinny gaz stosowany przy pakowaniu żywności. Występuje w każdej żywej komórce. Uważany za nieszkodliwy.
... :O
Dla tych, którzy wykopali proponuję zapoznać się z tym czym oddychają, w którym miejscu na mapie wszechświata się znajdują i skąd się wzięli na tym świecie.