@Queltas: Dbaj o czystość: palisz papierosy? Nie wyrzucaj "kiepa" w krzaki. Nie wyrzucaj śmieci byle gdzie tylko poszukaj śmietnika. Jedziesz autem do sklepu do, którego masz 20 minut na nogach? Idź na nogach, albo wsiadaj na rower. Oszczędzanie energii elektrycznej, zwracanie uwagi na ogrzewanie. Oszczędzaj wodę, nie wylewaj np olejów i innych dziwnych substancji do zlewu. Jest miliony sposobów.
@Queltas: Wg mnie da się cofnąć smog. Jeżeli nie mam racji i Twoja teoria jest słuszna to nie jest powód, aby nie dbać o to żeby smog się nie powiększał. Czyli nadal możemy iść do sklepu lub jechać rowerem zamiast autem czy oszczędzać energię elektryczną. Po za tym smog nie występuje cały rok ani codziennie. Zbudowali blokowiska o, które konkretnie chodzi?
@Queltas: To dobrze. Taka postawa jest godna podziwu. Ja staram się też dbać, ale mam problem z paleniem papierosów. Zazwyczaj jak nie ma śmietnika to strzał w trawę. To mój grzech :)
@dillmach: Po pierwsze muszą zachodzić korzystne dla smogu zjawiska atmosferyczne. Smog nie utrzymuje się cały rok i nie występuje codziennie. Jeżeli by ograniczyć zanieczyszczenia co było by bardzo trudną sztuką smog występował by na pewno o wiele rzadziej.
#mgla #smogwawelski #studentwieczorowapora