Wpis z mikrobloga

#lewackalogika #tvn24 ##!$%@?

Własnie się jakaś babka na tvnie wypowiadała o dzieciobójstwie. Ogólna konkluzja jest taka że matki zabijają swoje dzieci po porodzie ponieważ nie mogły tego zrobić jak jeszcze były w łonie matki (aborcja). Oczywiście gdyby dokonały aborcji to wszystko było by ok. Ale były zbyt biedne żeby wyjechać za granicę, a Polskie prawo takie złe. Dlatego były zmuszone do dzieciobójstwa.
  • 12
@dreaper: zakaz zabijania dzieci nazywasz wtrącaniem się w cudze życie i cudze decyzje? czyli jeśli ja postanowię Cie zabić, to jeśli ktoś by mnie próbował powstrzymać to będzie się wtrącał w moje życie i w moje decyzje, czy tak?
@dreaper: Czyli twierdzisz, że ciąża to stan patologiczny dla człowieka? Ja już na samym początku pisałem że to DNA innego człowieka, to Ty miałeś problem ze zrozumieniem tego. Jak również tego, że nie masz prawa zabijać tego człowieka.
Po pierwsze to Ty twierdzisz, że kobieta w ciąży to chimera (co jest niezgodne z definicją chimeryzmu), nie ja.

Jeśli twierdzisz że ciąża to stan patologiczny to chciałbym zaznaczyć, że z tej "patologi" również pochodzisz Ty. Czy uważasz, że Ciebie również powinni byli "usunąć" z organizmu matki?