Aktywne Wpisy

moll +36
Prawie 13 lat z jednym awatarem i na przestrzeni lat coraz więcej p-----------k do postaci Małej Mi, bo nieeee, nie mogę po prostu lubić bajki Muminki, ja się na 100% utożsamiam z Małą Mi w wersji jej "popkulturowego" odbioru (który nie istniał w takiej postaci w momencie, kiedy wstawiałam ten obrazek na profilowe) i należy mi się z tego tytułu mniejsza lub większa analiza mojej nieskromnej osoby przez pryzmat postaci fikcyjnej plus
Zmieniać czy nie zmieniać obrazek profilowy?
- zostaw jak jest 66.8% (542)
- zmieniaj śmiało 9.0% (73)
- chcę budyń 24.2% (196)

Szymif +3
Czy może ktoś mi opisać podać przykłady jak wyglądają naprawdę zaawansowane zadania z jakimi musieliście/muszą sobie radzić seniorzy?
Siedzę w branży 5lat przez ten czas, 3 zespoły, 2 projekty. Na przestrzeni czasu jedynie dochodziły jakieś nowe biblioteki/frameworki których musiałem się douczyć i nie było z tym problemu. Jednak cały czas taski które robię to jakieś CRUDy które wyciągną i przeparsują dane z miejsca A do B, jakieś kolejki itp. Miałem możliwość projektowania
Siedzę w branży 5lat przez ten czas, 3 zespoły, 2 projekty. Na przestrzeni czasu jedynie dochodziły jakieś nowe biblioteki/frameworki których musiałem się douczyć i nie było z tym problemu. Jednak cały czas taski które robię to jakieś CRUDy które wyciągną i przeparsują dane z miejsca A do B, jakieś kolejki itp. Miałem możliwość projektowania

winPeep
Kod (pastebin): http://pastebin.com/Shp7eiEJ
Aplikacja (speedyshare): http://speedy.sh/mEVxn/winPeep.exe
Na pewno przydarzyło się wam kiedyś, że jakaś aplikacja otworzyła nowe okno, którego wysokość była większa od wysokości waszego pulpitu, a dodatkowo nie dało się zmienić rozmiaru tego okna. W konsekwencji jego część (najczęściej wraz z przyciskiem OK, który chcieliśmy kliknąć) znalazła się poza ekranem i w żaden sposób nie dało się okna przesunąć wyżej.
Taka sytuacja przydarzyła mi się wielokrotnie, dlatego w końcu napisałem prostą aplikację, która sprawdza, czy aktywne okno jest zbyt duże i przesuwa je w górę lub w dół w zależności od tego, gdzie znajduje się kursor myszy. Jeśli myszkę przesuniemy do góry, okno przesuwa się w dół, i na odwrót.
Aplikacja nie jest jeszcze dopracowana, ale podstawowa funkcjonalność jest zaimplementowana.
To co na pewno należy zmienić, to ignorowanie zmaksymalizowanych okien, bo takie są też traktowane jako zbyt duże.
EDIT: Całość napisałem za pomocą WinApi, aby wszystko było w jednym pliku i bez dodatkowych bibliotek.
Dawno nie widzialem :)
Niemniej jednak takie rozwiązanie też jest fajne.
@physicist: A co jeśli okno nie jest za duże, a po prostu jest tak przesunięte w dół, że przyciski są poza pulpitem - czy wtedy też bedzie przesuwało okno do góry?
Czy ktoś jeszcze oprócz @pstjepan próbował to uruchomić na XP? Bo ja nie mam możliwości tego przetestować.