Aktywne Wpisy
Czoso +887
Słuchajcie mirki ostatnio myślałem o tym żeby otworzyć kawiarnie. Podliczyłem, że na czysto zarabiałbym z tego 10k miesięcznie. Średnia ceny dużego latte to by było 12.5zł
Z 10k na czysto byłbym tak średnio zadowolony. Niby nie jest źle, ale w tych czasach szału też nie robi. Docelowo chciałbym wyciągnąć 20k na miesiąc czysto. Kawa musiałaby kosztować wtedy 30zł. Problem, że za tyle nikt by jej nie kupił.
Wpadłem na pomysł, powiedzcie co myślicie.
A
Z 10k na czysto byłbym tak średnio zadowolony. Niby nie jest źle, ale w tych czasach szału też nie robi. Docelowo chciałbym wyciągnąć 20k na miesiąc czysto. Kawa musiałaby kosztować wtedy 30zł. Problem, że za tyle nikt by jej nie kupił.
Wpadłem na pomysł, powiedzcie co myślicie.
A
tallman +122
Z pierwszej publikacji co wrzucałem (1) wynikało, że Rosja dąży do zrywów i destabilizacji krajów w całej Europie (logiczne z ich punktu widzenia - łatwy kąsek). W związku z tym, że Korwin chce rozpieprzyć to wszystko w mak (czyli rozwalić UE, narzeka na Polskę i wszystko co możliwe, zgniły zachód, itd. - w tym miejscu wracam do tej publikacji (2) czyli pociągnięciu ze sobą radykalnych, niezadowolnych ludzi, którym taka rozjebka się podoba) to wspieranie tej partii, dodatkowo obrzucanej przez trolli propagandą (Wołyń, faszyści, naziści, wybielanie ZSRR, Rosji), która miała jeszcze bardziej podzielić społeczeństwo i pociągnąć pełno ludzi na konflikcie z Ukrainą (vide propaganda) jest jak najbardziej na rękę i jak najbardziej celowe, gdyż jest to gość, który chce rozbicia obecnego systemu, czego chce Rosja.
(1) Tutaj pierwsze o Duginie i polityce Rosji - http://www.abw.gov.pl/download/1/1300/Segregator1.pdf
(2) Tutaj drugie o Nowej Populistycznej Prawicy - http://www.abw.gov.pl/download/1/1275/Segregator4.pdf
#ukraina #ruskapropaganda #4konserwy #neuropa
@backback: Absolutnie tego nie powiedziałem. Mowa wyłącznie o trollach.
@backback: autor tego wpisu pewnie się codziennie modli, żeby to się okazało prawdą
Komentarz usunięty przez moderatora
@intenetowyjanusz: Nie bez powodu
Nie.
Pomysł, żeby KNP skojarzyć z prorosyjskością to strategia walki z tą partią jej przeciwników. W końcu nie od dzisiaj wiadomo, że w Polsce najłatwiej kogoś zdyskredytować posądzając go o bycie ruskim agentem. Tą strategię wykorzystywało m. in. PiS w walce z PO.
Zauważcie, że dopóki Rosja nie zaczęła swoich ostatnich podbojów (i była lubiana w mainstreamowych mediach), to nikt KNP o prorosyjskość nie oskarżał. Dopiero jak Rosja stała
@snapwheed: Bo gdyby nie wstawiał się po stronie Rosji (vide aneksja Krymu i wiele innych), to by nikt na to nie zwrócił uwagi. Sam pod siebie ukopał.
@ediz4: Istnielibysmy ale maja zamkniete unijne rynki mielibysmy wiekszy obrót z Rosja co oznaczaloby wieksza zaleznosc od tego kraju niż obecnie.
@szurszur: lol, tak jakby umowa z Schengen była nierozłączna z UE. To samo z umowami handlowymi.
Można nie być w UE i mieć podpisane umowy o swobodnej wymianie towarów i usług i otwartych granicach etc.