Wpis z mikrobloga

@Woozie321: a jak tak to przepraszam;) z rozpędu nie sprawdziłem tagów. Tak z ciekawości, żeby sterować oświetleniem w pokoju przez takie arduino po bt dużo potrzeba? Nie wiem czy mi odpowiesz na takie pytanie, ale zapytać warto.
@Kofi: Ja myślałem o stworzeniu prostej bramy sms, orientujesz się czy to jest możliwe i czy Twoim zdaniem drogie ? Pewnie moduł gsm trochę kosztuje - jeszcze nie szukałem. Szczerze to myślę o raspberry pi, ale może na takiej taniej podstawce też można by coś takiego zbudować.
@moooka: Tak, można kupić na Ali gotowe GSM shieldy, koszt to ponad $30. Pod Raspi nie widzialem ani nie szukałem. Poki co interesuje mnie tylko Arduino, taki powrót do liceum się staremu człowiekowi zachciał ;)
@chemicalkash: Chciałem, żeby to był oddzielny mini serwerek a nie podłączona do komputera słuchawka, dlatego najpierw myślałem o raspberry pi plus stara nokia. Ale może lepszy byłby moduł gsm + takie arduino i port ethernet, cenowo też mogłoby to wyjść taniej a przynajmniej podobnie.