Wpis z mikrobloga

@technic: O witam, jak widzisz podłączyłem go pod zasilanie i pod wyjścia komunikacyjne i niestety totalny brak reakcji. Posiada on jeszcze piny STATE i WAKEUP ale nie są one wyprowadzone.

W jaki sposób go uaktywnić? Nie wykrywam go na żądnym telefonie, żadna dioda nie mryga :/
@kobiaszu: Z tego co pamiętam musisz w pierwszej kolejności wysłać do niego komende AT w zależności czy chcesz zeby ustawił się w tryb master czy slave. I to powinno załatwić wszystko.
@kobiaszu:

Tu dokumentacja: http://www.exp-tech.de/service/datasheet/HC-Serial-Bluetooth-Products.pdf

Supply power to module and input high level to PIN34 at the same time, the module will enter to

AT mode with the baud rate-38400.

Command structure: all command should end up with “\r\n” (Hex: 0X0D X0A) as the terminator.

AT+ROLE=0

AT+CMODE=1

Teraz z pinu 34 zdejmij stan wysoki i powinnoo bangalać jak wyszukujesz. Napisz programik w arduino żeby z serialu z kompe na serial w HC
@kobiaszu: Wygląda identycznie jak ten którego używam w quadcopterze. Podpięte są tylko 4 piny, czyli 5V. masa, Tx, Rx. Ustawiony w tryb Slave, przez terminal ustawiłem mu tylko szybkość komunikacji na 115200. Po podaniu zasilania szybko mruga biała dioda, jak tylko go sparujesz z czymkolwiek to zaczyna świecić światłem ciągłym. Wiec skoro u ciebie po podłączeniu zasilania nic nie mruga to raczej masz walnięty moduł.
Czayen - @kobiaszu: Wygląda identycznie jak ten którego używam w quadcopterze. Podpię...

źródło: comment_Liltcw3M5n5gO48H1LEJDJryouPPERr1.jpg

Pobierz
@kobiaszu: Ja nie mogłem się do tego cuda połączyć Samsungiem I5700, z komputera mogłem i z Lenovo A820 też, więc jeżeli jest problem z parowaniem to może być przez to. Natomiast co do przesyłania danych to zrób se test, jak masz przejściówkę USB<->TTL to podłącz RX i TX do tej przejściówki i paczaj w komputerze czy dane przelatują. Gód lak