Wpis z mikrobloga

Najnowsza aktualizacja #ios mojego jabłka chyba zabiła mój telefon, korzystanie z niego to męczarnia. Akurat skorzystam z programu wymiany baterii i sprzedam z nowiutką baterią, jeżeli apple szybko się nie ogarnie i niczego z tym nie zrobi.

Stąd moje pytanie, (bo #bekazandroida) czy kochana #bojowkawindowsphone przyjmie mnie pod swoje skrzydła? Już się nawet trochę nakręciłem na #lumia930
  • 15
@miiihau: polecam przejść się do saturna, obejrzyj kilka modeli, pobaw się nimi dłużej, zobacz jak działa system - na pewno po przyzwyczajeniach z ios będziesz się musiał trochę przestawić. L930 bardzo fajny telefon.
@Jofiel: @peterek93: Na pewno tak będzie. iPhone 5 technologicznie nie jest zbyt słaby, by dźwignąć iOS8. Kwestia tylko, czy wystarczy mi sił, żeby nie zwariować na tym iOS8 do momentu aktualizacji do 8.1, albo jakichkolwiek poprawek. Ekosystem Apple'a bardzo mi odpowiada, nie chcę tego zmieniać. Najchętniej bym kupił jakiegoś ip5S z preinstalowanym ios 7.1.2 :)

@morq: pracuję na co dzień z telefonami ;-)
@miiihau: Mam 5s i nie zauważyłem jakiś specjalnych różnic w pracy po zainstalowaniu nowej ósemki. Czasem zastanawiam się czy ja już jestem taki tępy, że nie widzę tego, czy ludzie nadwrażliwi.
@wotd: zrobiłem wczoraj w nocy, bez różnicy.

@Jofiel: Właśnie wiele osób mówi, że u nich wszystko ok. Ja u siebie zauważyłem mnóstwo niedoróbek. Jak choćby czas na rozpoczęcie rozmowy po jej odebraniu, samo wybranie numeru - chwilowy zwis po wciśnięciu kontaktu z ulubionych. Szybka odpowiedź na wiadomość (przeciągnięcie w lewo i odpowiedź/opuszczenie belki) klatkuje masakrycznie. Wywalanie uruchomionych aplikacji - gdy chcę wyrzucić dwie na raz jedna się usuwa, druga wisi.
@Hermes0017: podsumowując to: lepsze jest wrogiem dobrego. Gdyby wszystko działało odpowiednio, to faktycznie jakiś krok na przód można zauważyć, ale ja ciągle mam wrażenie, że używam systemu, który wciąż powinien być oznaczony jako beta... Wstałem niedawno, nie chce mi się wymieniać wszystkiego, wybacz :D