Wpis z mikrobloga

Siema!

Dograłem erratę do ostatniego odcinka. A po weekendzie wrzucę kolejny (dosyć długi - 25 minut) vlog z wielkiej podróży i zacznę wgrywać opowieść o Kosowie ;) Nagrane mam 3 z 4 części (spokojnie, nie, że nagle chcę podbić wyświetlenia, I część ma 20 minut ;) ), muszę spiąć animacje, mapy, dodatkowe materiały, zweryfikować/korekty zrobić do tego co mówię itp.

https://www.youtube.com/user/ThumbingTheStans

#rosja #gruzja #wojna #polityka

#kosowo #serbia

#thumbingthestans -> ten tag obserwujemy
  • 8
@Nero12: Prozaiczne pytanie. Jaki jest przyczynek do Twojego zaangażowania w sprawy Abchazji, Osetii i generalnie tych wszystkich krajów w okolicy? Generalnie do wschodu. Nie pytam złośliwie tylko skąd takie dość głębokie zainteresowania w tak drobne szczegóły tych konfliktów?

PS Czym kręciłeś materiał (dokładnie ten)? (technicznie pytam, fajny obraz)
@internetowyjanusz: Interesuje mnie świat. Głównie była Jugosławia i były Związek Radziecki. Kaukaz jest jego częścią.

550D + Tokina 11-16mm (gdyby miał kto obsłużyć użyłbym też Canona 28mm 1.8 ale tak to zapłaczę się z odpowiednim wyostrzeniem, na butelkę to raczej kiepska metoda) + Rode videomic rycote.

Planuje wrócić i do Osetii i Karabachu, pewnie spróbuje upchnąć w jeden wyjazd. Ale teraz ta nagonka na Polskę w Rosji może utrudnić ponowny wjazd
@Nero12: Też bym pozwiedzał te republiki (w zasadzie republiki) wszystkie. Do Czeczeni i Gruzji chciałbym jechać jako turysta. Ale czy jest szansa to przeżyć... cóż ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Na pewno odwiedzę Donbas, ale w tej sytuacji, to nie wiem za ile lat.