Wpis z mikrobloga

Hej, pomożecie?

Było kiedyś znalezisko o obrączkach ślubnych. Nie pamiętam tytułu, nie pamiętam nazwy. Wiem, że było w pierwszej połowie 2011 roku.

#proszeopomoc

PS. Kto pierwszy znajdzie, ten jest zaproszony na ślub, który nastąpi w przeciągu najbliższych 4 lat.
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@footix: Ja jestem z facetem 3 lata, plany jakieś tam mamy, ale do obmyślania dokładnej daty to raczej do zaręczyn poczekamy. :] W sumie nie ten wiek jeszcze na ślub, więc ciężko teoretyzować. :]
  • Odpowiedz
@footix: ja się oświadczyłem 3 dni temu, nie miałem wątpliwości że się nie zgodzi, i też wstępnie nawet przed zaręczynami rozmawialiśmy o ślubie i tak mniej - więcej o dacie, i zaplanowaliśmy 2. sobotę czerwca 2015 :) p.s. nie kupuj jakiegoś pierścionka z kolorowymi bzdurami, najładniejsze są z żółtego złota + białego cekina, ew, mieszane złoto, ale żadne fioletowe czy czerwone cekiny itp ;p
  • Odpowiedz
@c2V4:

p.s. nie kupuj jakiegoś pierścionka z kolorowymi bzdurami, najładniejsze są z żółtego złota + białego cekina, ew, mieszane złoto, ale żadne fioletowe czy czerwone cekiny itp ;p

ja tam myślę, że to kwestia gustu raczej... ;)
  • Odpowiedz
@c2V4: Wiesz, ja jestem za białym złotem, moja luba za żółtym. Wydaję mi się, że link, który podał @bardzospokojnyczlowiek to kompromis. Ciekawe wzory, ciekawe rozwiązania, niby kopiowanie, ale jakże niezwykłe w odniesieniu do zwykłych żółtych obrączek.

@zurawinowa: :) No ok, ale IMO nic nie trzeba, wszystko zależy od Ciebie i tego co czujesz :)
  • Odpowiedz
@zurawinowa: no w sumie racja, my bad ;p może po prostu jak mi jubiler wystawił pierścionki jakieś kolorowe to aż mi się odechciało oświadczać :P p.s. nie oplaca się kupować w drogich sieciówkach typu apart, u małych jubilerów też są na prawdę fajne wzory, a i czasami można pokazać mu jaki wzór się chce ;) no i oczywiscie jest duzo taniej.
  • Odpowiedz
@footix: Na razie mi się nie spieszy. W tym wieku to jest raczej na zasadzie "oho, pewnie wpadli!". Trzeba poczekać, aż się ustatkuje mocniej wszystko, co dalej, nie ma na razie co pędzić. ;)
  • Odpowiedz
@footix: teraz zobaczyłem ten wykop, ta obrączka z odciskiem palca jest na prawdę bardzo fajna. trzeba będzie nad nią pomyśleć. a i koszt wydaje mi się że się zamknie w 2500 zł. Tylko przymierzałem obrączkę taką płaską i ciężko by chyba było mi się do niej przyzwyczaić, do obrączki takiej bardziej okrągłej dużo łatwiej.
  • Odpowiedz
@c2V4: No widzisz. Ja bym chciał coś oryginalnego. 2500 zł. wydaje się do tzw. przełknięcia, ale IMO i tak trochę drogo. Jednak ostatecznie, to się na to zgodzę. Zwykłe złote krążki mogę mieć za 1tys. więc to nie problem. Ślub raczej będzie jedyny w życiu, więc niech będzie z klasą.
  • Odpowiedz
@footix: no własnie, o to chodzi :) przeciez nie żenisz się z zamiarem że weźmiecie rozwód, a może jeszcze weźmiecie kościelny (też planuję).
  • Odpowiedz
@footix: żółte złoto, żeby potem pasowało do obrączek :) Ja kupiłem białe i potem dopiero do mnie dotarło że ładniej... a zresztą, u mnie dalszych etapów nie było ;)
  • Odpowiedz
@footix: właśnie zobaczyłem ten wpis i... nie sądzisz ze parachutes na weselu to będzie obciach? wszyscy będą się bawić a on będzie grał w haxa, zapuści cat power i będzie kazał ludziom do niej tańczyć:<

#obgadujo

ps jak będziesz szukał dzieci do sypania kwiatkow - mogę się poświęcić, będę sypał.
  • Odpowiedz
@mateuszo: Masz rację, zbyt dużo ryzykuję. Muszę się z tego jakoś wykręcić.

Co do kwiatków, to dzięki, ale nie. Kto to widział gimnazjalistę sypiącego płatki róż.
  • Odpowiedz