Wpis z mikrobloga

@msq: możesz. do lutego. więc jakby się ukazał (teoretycznie bo wiadomo, że nie) phpstorm 9 dzień przed (jak mi) to możesz zrobic upgrade. Czyli ja dzisiaj jeszcze mogę zainstalować 8, ale już jutro wywaliłoby mi, że licka wygasła (na update).
  • Odpowiedz
@msq: powiem więcej, niestety ew. dopłata do przedłużenia licki na rok obejmuje czas od jej wygaśnięcia co oznacza, że jak zechce przedłuzyc lickę za pół roku to przedłuży mi ją... od jutra ;(
  • Odpowiedz
@normanos: No tak, ale zasadniczo program bedzie dzialal po wygasnieciu licencji, tyle ze nei bedziesz mial supportu ani aktualizacji...

Da sie zrobic update przez check for updates znaczy ze srodka programu? Raz mi pokazalo ze jest osemka dostepna, kliknalem po wiecej szczegolow i tyle to widzieli. Teraz juz mi mowi ze mam latest greatest wersje...
  • Odpowiedz
@msq: bezboleśnie...zrobiłem backup ustawień (na wszelki wypadek) następnie odinstalowałem wersje 7 bez usuwania folderu konfiguracji. Zainstalowałem wersje 8. podałem klucze licencji i tyle. Wszystko działa jak trzeba :) Nawet nie musiałem przywracać ustawień z backupu. Wszystko było tak jakbym właśnie włączył wersje 7 :)
  • Odpowiedz
@msq: @fotexxx: ja NIC więcej nie zrobiłem poza pobraniem *.dmg, dwuklik, przeciągnięcie ikonki i zatwierdzenie nadpisania siódemki. Koniec. Odpałiła się z moją licencja i ustawieniami i poinformowała mnie, że jutro upgrade wygasa ;)
  • Odpowiedz