Aktywne Wpisy

Szinako +192
Hamas przeprowadził terrorystyczny atak, w którym zabił kilkuset Izraelczyków. Dlatego właśnie teraz Izrael w ramach zemsty bombarduje strefę Gazy i wymorduje kilkanaście tysięcy Palestyńczyków w tym dzieci. Z tym że to już nie jest terroryzm i zbrodnie wojenne tylko coś innego, to metafizyka xD. Odcięcie dwóch milionów ludzi od wody, prądu i dostaw żywności to też ciekawa sprawa. Dziwnym trafem media zachodnie coś są cicho na ten temat. Widocznie wujek z ameryki

diagnoza-przegryw +187
#przegryw
Znalazłem ofertę pracy w maku. Zaraz wysyłam CV. Chcę zarobić na mustanga z 2005 roku. Trochę to potrwa zanim odłożę bo takie auto kosztuje przynajmniej z 30-40 tysięcy ale w końcu się uda. Spełnię swoje marzenie. Będę przegrywem jeżdżącym mustangiem.
Znalazłem ofertę pracy w maku. Zaraz wysyłam CV. Chcę zarobić na mustanga z 2005 roku. Trochę to potrwa zanim odłożę bo takie auto kosztuje przynajmniej z 30-40 tysięcy ale w końcu się uda. Spełnię swoje marzenie. Będę przegrywem jeżdżącym mustangiem.

![Bajońskie pensje byłych polityków PiS. Tyle zarobili na państwowym [LISTA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/bb5e196fb3e1160b3b966b855d153b8410b77a6e705e133cee2aed04561e690d,q70.jpg)
Mam problem tym razem z obsługą przycisku. Problem jest tej natury, że jedno przyciśnięcie czasami powoduje mi dwukrotne wywołanie przerwania (tak jakby pamiętał drganie styku).
Oczywiście że dodałem. Elementarz.
Dezaktywuję przy każdym wywołaniu przerwania, aktywuję dopiero na samym końcu. Naciśnięcie przycisku jest bardzo krótkie. Wejście jest podciągnięte do logicznej jedynki (pull-up). Naciśnięcie przycisku zwiera do masy (bez rezystora). Przerwanie ustawione jest na opadające zbocze. Obsługa przerwania wygląda w następujący sposób:
// Obsługa przerwania przycisku
ISR(INT0_vect)
{
CLEAR(EIMSK, INT0); // dezaktywuj przerwanie
```TOGGLE(PORTRELAY, RELAY_OUT); // zmień stan wyjścia_delay_ms(500);SET(EIMSK, INT0); // aktywuj przerwaniesei();```
}
Programowany układ to ATmega128A.
@bartoneczek: takie opóźnienie w przerwaniu? bk z cb xD (poważnie to morduje całą ideę przerwania!)
@printf: ustawilem 3 sekundy. Debouncing wystepuje nawet po 3 sekundach, przy czym samo nacisniecie trwalo ulamek sekundy.
http://pastebin.com/PbT6xp09
Ostatnia linijka to czekanie na zwolnienie przycisku, czyli po wciśnięciu wykona się maksymalnie raz