Wpis z mikrobloga

@mivus: no ja jestem na miejscu ale wycieczek raczej nie ma po czym oprowadzac, jedyna rzecz warta wzmianki to outlet w ktory mozesz sie zaopatrzyc w markowe ciuszki z 30-60% znizka. centrum ladne ale male a cale miasto porownalbym do opola, i wielkoscia i stylem.

• Odpowiedz
@etherway: W poniedziałek prawdopodobnie znowu delegacja, tym razem sam także samolot.

#!$%@? polaczenie :/ Bydgoszcz (PolskiBus ewentualnie pociag) -> Gdańsk (samolot) -> Dortmund (pociag) -> Roermond (samochod) -> Vlodrop
  • Odpowiedz
@etherway: Pierwsza opcja to zysk jakiś 60km, ale za wiele to nie daje bo i tak pociagiem bym musial..

Trasa juz poszla do korpo, moze ogarna jakies inne polaczenie.

W outlecie bylem, ale nic nie kupilem ;) Godzina to zdecydowanie za malo zeby znalesc okazje, zwlaszcza gdy sie zarabia w zlotowach ;)

Jedzenie jakies polecisz? Zazwyczaj jadałem w hotelu ale zdazylo sie tez w "Eurofish" kolo marketu z kawami, i
  • Odpowiedz
@mivus: Tyle ze pociag z dortmundu to 2-3h o ile dobrze pamietam i z przesiadka w venlo na szynobus (kiedys tam latalem jak byly loty do lodzi) a z eind jak dobrze trafisz busa z lotniska to w roermond jestes w 35min. No to fakt, ze godzinka na outlet to biednie, do tego najlepiej isc tam w czwartek bo po weekendzie to wszystko przez niemcow wymiecione. z knajp ja glownie
  • Odpowiedz