Mirki powiedzcie mi proszę czy klucze nasadowe z Lidla, za kilkadziesiąt złotych, nadadzą się do sporadycznego dłubania przy samochodzie (wymiana sprężyn itp.) czy brać coś z wyższej półki? #narzedzia #lidl #samnaprawiambocebulak
@Janusz_Radek: ogolnie w lidlu narzedzia nie sa takie zle ostatnio szef nabyl wiertla parkside`a i calkiem calkiem, troche wiercenia bylo i daja rade a np corona itp potrafia peknac zanim skonczymy wiercic
oczywiscie zalezy jak bardzo dane sruby sa zapieczone bo czasem i naprawde dobre (i drogie) moze szlag trafic
@Janusz_Radek: jeśli chcesz dobre klucze nasadowe to tylko takie ze stali cr-v. Taki zestaw kosztuje ok 150 zł, ale będziesz zadowolony, ponieważ te klucze że tak powiem nie będą się "omykać" tak jak te ze zwykłej stali węglowej. Polecam dokupić jeszcze taki jakby uchwyt do nasadek, ponieważ przy mocno zapieczonych śrubach mechanizm grzechotki może się ukręcić
@abiT: Niby te Lidlowskie właśnie są cr-v, pytanie tylko czy wszystkie rodzaje zestawów, na pewno był taki za 180zł 94 elementy. Jednak cebula we mnie motzno i najlepiej by było kupić coś za <100zł, mniej elementów.
@Janusz_Radek: niektóre zestawy mają tylko wybite symbole cr-v a w rzeczywistości są jakie są. Należałoby iść do lidla i je obejrzeć. Łatwo je odróżnić, te "podróby" są zazwyczaj ciemniejsze, a oryginały są jasne tak jakby chromowane
@w_t_d: osobiście posiadam ten zestaw http://allegro.pl/zestaw-kluczy-nasadowych-klucze-nasadowe-108-szt-i4484279854.html i jestem z niego zadowolony. Cena proporcjonalna do jakości. Tylko jest jedna wada, a mianowicie ta gumowa rączka wkrętaka przy mocno dokręconych śrubkach się obraca, ale to nie problem bo na końcu jest wejście na grzechotkę 1/4" .
@Janusz_Radek: klucze kupił? Niech napisze jak się sprawują. Ja myślałem nad zestawem yato ale że cebula we mnie mocna to kręcę jeszcze nołnejmami aż się rozlecą.
oczywiscie zalezy jak bardzo dane sruby sa zapieczone bo czasem i naprawde dobre (i drogie) moze szlag trafic
@w_t_d: osobiście posiadam ten zestaw http://allegro.pl/zestaw-kluczy-nasadowych-klucze-nasadowe-108-szt-i4484279854.html i jestem z niego zadowolony. Cena proporcjonalna do jakości. Tylko jest jedna wada, a mianowicie ta gumowa rączka wkrętaka przy mocno dokręconych śrubkach się obraca, ale to nie problem bo na końcu jest wejście na grzechotkę 1/4" .