Wpis z mikrobloga

@Highheels: ja robię zazwyczaj warzywno(40%) owocowe(60%)

np wg tego przepisu robiłam ostatnio:

Lista warzyw:

-szpinak (cały pęczek świeżego albo pół opakowania mrożonego) , sałata (kilka liści- np 5) , pietruszka(1 duża) , kapusta (kilka liści np 5), liście rzodkiewki, liście buraka, ogórek (jeden gruntowy)

Lista owoców:

-jabłko, banan, kilka truskawek, jagody (garść) , ananas (kilka plasterków ananasa z puszki) , 1 granat, awokado, limonka lub cytryna

I ponadto:

-pokrzywa, mięta, melisa
@balatka: Rozumiem,że mrożony najpierw rozmrażasz?

Może głupie pytanie, ale się kompletnie na tym nie znam, a to różnie bywa.

A pokrzywę zrywasz czy gdzieś to kupić można?

Bo właśnie czytałam, że dobrze robi na włosy na paznokcie cerę i włosy
@Highheels: wrzucam mrożony do gorącej wody i zanim wszystko obiorę i przyszykuję to troche zmięknie.

Ja pokrzywe dostałam od koleżanki bo ona ma w ogródku, ale teraz już nie używam (jest jak dla mnie za cierpka)- tylko melisę i miętę. Mam swoją plantację na oknie :))) A pokrzywę można zerwać w lesie chociaż ja bym się nie odważyła chyba.... :)