Aktywne Wpisy
Davvs +40
Jest wyczekiwana analiza eksperta teraz wystarczy tylko odwrócić. A więc Ukraina w tym roku rozwali most Krymski i wykona udaną operację na Zaporożu a ruskie larwy może posuną się o dwie wiochy na Donbasie ( ͡° ͜ʖ ͡°) #wojna #ukraina #russiahateclub
kitek_sritek +19
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Judas Priest Screaming for Vengeance edycja specjalna wydana na któreś tam lecie wydania albumu ;) Ma 2 płyty, CD i DVD z niepublikowanym wcześniej koncertem
#kolekcjemuzyczne #metal #oryginal #pokazlozko
chciałbym uzbierać dosyć wielką kolekcję więc czasem gdy widzę że jest na przecenie w sklepie np. taki manowar albo korn za 15 zł to #!$%@? mnie to że nie lubię i kupuję
@WinyI: kto co lubi, ziom. Na przykład taki Baroness nie jest jakoś bardziej skomplikowany muzycznie od tamtych zespołów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Boletarian_Knight: Ale Kvelvertak już tak :>. PS. tu nie chodzi o jakieś "skomplikowanie", bo masturbacja gitarą czy solówki na osiem palców, to nie wszyskto. Poza tym do Baroness mam tylko sentyment, a okładki robili świetne (dla Kylesy czy Black Tusk).
PS. Wiadomo, że królem muzyki jest Michael Gira i Swans, a wicekrólami goście z Neurosis.
Z Metaliką to się panie opanuj, bez nich mogłoby być suabo, no i nie można im zabrać tego co dokonali. Metalika jest spoko, ale Slayer jest lepszy :D
Co takiego złego zrobili dla gatunku, że tak uważasz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja tam nie mam królów/wicekrólów muzyki, to wszystko jest subiektywne w #!$%@?
Nah, kto co lubi, zespół jest solidny, ale bez rewelacji. Już bardziej ze sludge'a wolę Isis albo Cult of Luna
@Boletarian_Knight: Zaczęli grać muzykę i mają Urlicha za perkusistę.
@Boletarian_Knight: Isis już nie ma, CoL wydali świetną ostatnią płytę, ale Neurosis to ojcowie gatunku. No, może oprócz Melvins.
@Boletarian_Knight: Jakie może?!
Slayer by sobie poradził, ale nigdy by nie miał takiego rozgłosu gdyby nie inne zespoły powstałe w podobnym miejscu i czasie ( vide Meta, Megadeth czy inne), które walczyły o rozgłos i jednocześnie podziwiali Slayera - tzn chcieli z nimi grać. Slayer nigdy o rozgłos nie walczył i gdyby nie wpływ innych zespołów z tamtych czasów byćmoże zaginąłby w mrokach dziejów jak 3/4 niemieckich zespołów.
PS: Nie można krytykować mety
heh
Co z tego że ich nie ma, jak wydali świetne płyty? CoL też powoli przechodzi w stazę i nie będzie ich przez jakiś czas. Nie wiem, kto co lubi, nie zawsze ojciec gatunku jest najlepszy. Mi Neurosis podchodzi dopiero od Times Of
@Boletarian_Knight: No, ostatnią mogli sobie podarować ;).
@Boletarian_Knight: Toć w ubiegłym roku wydali płytę.
@Boletarian_Knight: ISIS i CoL to rżniecie z Neurosis.
Bardzo nie lubię takiego mindsetu, że zespoły, które były założone przez pomysłodawcami gatunku od razu "rżną" od nich. Isis bazowało się na Neurosis i Godflesh ale od płyty Panopticon zaczęli grać troche odmienną muzykę i oddzielili się od dogmatu gatunku. Tak samo Cult of Luna, oni zaczęli mieć swój własny styl od Somewhere Along The Highway. To tak samo
@Boletarian_Knight: No wiec na razie jest nim Gira :>.
@Boletarian_Knight: No co Ty. Na Y/G nie ma w ogóle mocy.