Wpis z mikrobloga

@bedzio155: ja bym kupil uzywke jakichs flagowych modeli. Zawsze do netu i prac biurowych polecam della Latitude D630/430/830 są w granicach 500 zl. Win xp i 2gb ram, dysk 50-80 gb. Maszyny nie do zdarcia. Jakością wykonania i trwaloscia używane przetrzymaja wiecej niż nówka budzetowka za 1500 pln ...
@mjfotocompl:

mam lenovo, niosąc go na uczelni przypadkowo zahaczyłem o metalowe drzwi - zdarłem z nich farbe

w domu zrzuciłem na niego pilota, lekkie niewidoczne wgniecenie, nic nie pękło

nie KAŻDE...

@bedzio155

Wejdź na x-koma, wybierz jakieś oczywiste filtry i wybierz z tego co wyskoczy
@bedzio155: Jak do biurowych to polecam opcje:

- ekran matowy, super kolory mu nie potrzebne, a nie będzie się wszystko od niego odbijało

- klawiatura numeryczna - jeśli korzysta na stacjonarnym to niech zwróci na to koniecznie uwage, żeby była osobna - przydatne przy matlabach, excelach

- w miare pojemna bateria (też zależy od stylu, charakteru pracy)

- podświetlana klawiatura - chyba nie ten przedział cenowy, niby bajer ale bardzo przydatny
@mjfotocompl: poczekam, przepraszam że śmie wątpić w twoją wiedze, że wszystkie nowe Lenovo są do dupy - na pewno potwierdziłeś to jakąś miarodajną statystyką, opinią setek klientów :]
@Elitek: nie stwierdziłem, że wszystkie, bo thinkpady należą do lenovo. WYbacz ale jeśli kupiliśmy 2 te same laptopy, gdzie dyski padły w TYM SAMYM czasie, gdzie potem karty graficzne w tym samym czasie, to o czym Ty do mnie piszesz? Rozbierałem je i z komponentów nie byłem zadowolony, druga sprawa, że znajomi z komisu też potwierdzają, lenovo W OGÓLE nie skupują. X-kom, kupiłem sprzęt tylko dlatego, że znajomy tam siedział, ale
@mjfotocompl: Nie o to chodzi! Jak masz pecha to jasne, że Ci się posypią, rozpieprzą niezależnie od firmy.

Od 6 (?) lat mam HP Compaqu 17'', używany praktycznie codziennie, obudowa plastikowa ale twarda i służy do dziś. Nic się nie rozwaliło. A przecież to HP i powinien się już dawno zagrzać i spalić.

To jest coś w stylu gadania, że VW są super, a francuzy rozwalą się po roku.

Można lubić