Wpis z mikrobloga

#laptop #laptopy #komputery w sumie

Całe życie miałem stacjonarne komputery, czas na małą zmianę.

Szukam laptopa do 3k zł -/+ 400 zł, zależy mi jak najbardziej by miał:

- 17 cali

- dobrą baterię

- wytrzymał ze mną te 3 lata (tutaj skłaniam się jak najbardziej do Della*)

- dedykowaną kartę graficzną bym mógł pograć w tego bfa 2 :P

- bez systemu

• 13
@Roballo: Della nie polecam. Mam ośmioletniego Asusa który chodzi i półtorarocznego Della na gwarancji, któremu padł już dysk (pierwsza naprawa) i płyta główna (druga naprawa). Serwisant Della powiedział mi nieoficjalnie, że to straszny chłam.
Konkretnego sprzętu nie będę polecał, bo nie siedzę w temacie.

Chodziło mi tylko o to, żeby nie sugerować się opinią o bezawaryjności, bo Dell nie odstaje tu od przeciętnej i zwrócić uwagę na gwarancję 36 NBD, jeśli zależy Ci na 3 latach bezstresowego użytkowania. Mi w 35 miesiącu wymienili zepsutego 13-stocalowca na nową 15-stkę, bo nie mieli matrycy LED tylko CCFL do starego kompa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zakowskijan72: a widzisz, ja mam mieszkanie obok della kupionego dla wujostwa, drugiego dla znajomych i trzeci też się tam gdzieś znajdzie. Jeden kilkuletni, dwa kilkumiesięczne, nikt nie narzeka :P

@Roballo: Jeżeli cenisz sobie trwałość, to rozglądaj się za sprzętem z serii "biznesowych" głównie HP i Della, no Lenovo też ujdzie. Natomiast jeśli chodzi o lapy "multimedialne" to nie ma większego znaczenia czy to Dell, Lenovo, HP, Acer czy co tam jeszcze jest i tak się prędzej czy później zepsuje.