Wpis z mikrobloga

Jak to w końcu jest z tymi nowymi zasadami na prawo jazdy? Zastanawiam się czy robić "na g---t" czy i tak nie zdążę tego ogarnąć? Jeżeli ktoś wie i byłby tak miły wyjaśnić o co kaman to byłabym wdzięczna.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@teluch: Tyle to i ja wiem...

@fanf: Problem właśnie w tym, że ciężko połapać się o co w tym wszystkim chodzi. Niby mają wejść od połowy lutego, ale oznacza to, że trzeba egzamin zdać do tego czasu? Czy może oznacza to, że wystarczy mieć z głowy część teoretyczną i mimo nowych zasad mieć ustaloną datę egzaminu, który odbędzie się na starych zasadach? Co z osobami, które obleją stary
  • Odpowiedz
@gaska: Moja dziewczyna zdaje i ma termin na 16 listopada. Zdawaj na g---t szybko, bo ciężko jest zdać za pierwszym razem, na egzamin się czeka 2-3 tygodnie i nie można się zapisać na kilka terminów, tylko na jeden, a na kolejny dopiero jak się poprzedniego nie zda.
  • Odpowiedz
@parachutes: No to chyba trzeba będzie jednak się za to wziąć...

@szymon_jude: Myślę przyszłościowo ;-) poza tym a) nie chcę się męczyć z jakimiś jeszcze bardziej powalonymi zasadami, b) niekiedy w ofertach pracy widzę wymagane prawo jazdy kat. B, więc może się kiedyś przyda, kiedy postanowię zmienić obecną.
  • Odpowiedz
@gaska: egzamin będzie po nowemu od daty wejścia przepisów w życie (i nie ważne co kto kiedyś zdawał), chyba że ustawodawca przewidział to inaczej (ale byłoby to wątpliwe zarówno prawnie jak i technicznie)

Zaznaczam, że szczegółów nie znam - i za bardzo nie mam potrzeby ich poznawania, bo prawo jazdy już kilka lat mam. Jak ja zdawałem (2006 r.) i zmieniały się przepisy na początku też była panika, a później
  • Odpowiedz
@gaska: a wiesz co mają zmieniać? Ponoć ma być test trudniejszy, bo dużo większa pula pytań i na każde pytanie kilka sekund na odpowiedź (teraz możesz wrócić). I w praktycznym ma być jazda poza miastem.
  • Odpowiedz
@megawatt: Pewnie po prostu jeszcze się okaże. Jednak wydaje mi się, że w tym wypadku będzie jednak trudniej.

@parachutes: Tutaj o samym egzaminie, a tu o młodych kierowcach. Jak dla mnie brzmi to jak jakaś porażka.
  • Odpowiedz
@gaska: Przeczytałem zmiany w cz. teoretycznej i uważam, że są to dobre zmiany. Natomiast te ograniczenia dla młodych kierowców są jakimś kretynizmem. Prawko mam od roku.
  • Odpowiedz