Wpis z mikrobloga

@seann: mam K800 i naprawdę mi odpowiada. Kupiłem używaną w idealnym stanie za 200 złotych bodajże jakieś pół roku temu.

Na tę z aukcji uważaj, pytałem xkoma, nie mają wersji US, tylko UK z dużym enterem (dla mnie to ogromna wada).

Podświetlenie działa super, czas działania na bateriach to około tygodnia (przy dużym natężeniu pracy). W klawiaturze są akumulatorki, więc nie zmieniasz baterii, a ładujesz ją za pomocą kabelka usb (wtedy
@marrbacca: No właśnie, ten układ UK jest pewnym problemem. Muszę poszukać gdzieś tego amerykańskiego. A powiedz jeszcze, zauważyłeś jakiekolwiek opóźnienia/lagi przy przesyłaniu sygnału? I czy po podłączeniu usb można odłączyć ten bezprzewodowy odbiornik i klawiatura będzie działać tylko po kablu?
@seann: opóźnienie zauważyłem tylko kiedy akumulatorki są na wyczerpaniu, poza tym działa błyskawicznie.

Odbiornik musi być podłączony cały czas, kabelek służy tylko do ładowania (właśnie sprawdziłem :D).

Jeśli chodzi o układ to naprawdę ciężko jest znaleźć US, ale da się to zrobić - jeśli nie w polskich sklepach to na jakimś ebayu lub amazonie na pewno.
@marafc: hah! ostatecznie wziąłem zupełnie inną - Logitech K290. doszedłem do wniosku, że podświetlenie to fajny bajer, ale do niczego mi się nie przyda, bo i tak piszę bezwzrokowo, więc nie ma co przepłacać. z wyglądu podoba mi się o wiele bardziej niż tamte dwie, a jest sporo tańsza. generalnie bardzo sobie chwalę.