Mam mały problem, mianowicie stworzyłem w #intellij swoją bibliotekę jar z kilkoma klasami. A teraz chciałbym ją użyć w projekcie i mam mały problem z dodaniem jej do tego projektu. Próbowałem stworzyć obok katalogu src katalog lib i do niego wrzucić ten plik .jar a następnie w Project Structure->Modules->Depedencies dać Add->Library->Java i wskazać tego jara wczuconego do katalogu lib. Co prawda po tym zabiegu zaczyna mi pokazywać w zakładce project zawartość jara i mogę otworzyć te klasy i przeczytać ich kod ale jak mam klase w katalogu src to nie mogę stworzyć obiektu żadnej z tych klas z tego pliku jar.
@Xriri: nie wiem, może to: http://maven.apache.org/guides/getting-started/maven-in-five-minutes.html . Stwórz sobie w intellij nowy projekt, ale mavenowy, nadaj mu nazwę, żadnych archetypów nie wybieraj i wygeneruje Ci wszystko, co potrzebne, katalogi też. Do src/main/java wrzuć kod tej swojej biblioteki i potem z konsoli albo intellij-a odpal mvn clean install (możesz musieć mavena najpierw zainstalować, sudo apt-get install mvn, na windowsie nie wiem jak). Jak już to zrobisz, to stwórz sobie drugi projekt mavenowy,
#programowanie #java
Jak tak zrobię to w Depedencies pokazuje na czerwono wpis Empty Library.
Tam jest opisane to co właśnie zrobiłem.
Polecisz jakiś dobry opis jak ugryźć tego mavena?