Aktywne Wpisy
darknightttt +11
O co chodzi z tymi facetami po 30? Spotykam się, jest ok a on już chciałby mieszkać razem po kilku miesiącach. Po co się tak spieszyć i już tworzyć plany na przyszłość skoro dopiero się poznajemy? Przecież ja nie rzucę nagle wszystkiego, nie będę planować planów na resztę życia po takim krótkim czasie. To nie ma sensu bo na takim etapie wszystko może się rozpaść z dnia na dzień. Po co skracać
Volantie 0
Domowej produkcji "druciarka", co ciekawe z wbudowanym licznikiem :) Dodatkowy obrazek z osiąganą różnicą w powiązanych
#mikroreklama #ciekawostki #majsterkowanie #diy
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale wykorzystanie Arduino do tego jest skrajnie głupie:
- powiększa koszt 5 krotnie
- powiększa ilość niepotrzebnych kabli
- skuteczniej liczyć tasiemki samemu
Na tym filmiku był pokazany pierwszy prototyp. I Arduino znalazło się tam jak najbardziej słusznie, bo na niczym innym się tak wygodnie nie prototypuje. W ostatecznej wersji Arduino zostało zastąpione mikrokontrolerem ATmega8, który kosztuje ~5zł. Nie mówiąc już o tym, że tylu kabli już nie
Nie obruszaj się tak proszę.
Nie obrażałem w moim komentarzu osoby (Ciebie jak rozumiem) która wykonała owe urządzenie, tylko nazwałem to zastosowanie jako skrajnie głupie. Nie powinieneś interpretować tego jako obraza, bo to nie było moim zamiarem.
Skrajnie głupie było dla mnie to co zostało zaprezentowane na filmiku i ten filmik oceniałem.
Jeśli chodzi o gotowe urządzenie o którym piszesz, to jak najbardziej się zgadzam, że w takim zastosowaniu mikrokontroler