Aktywne Wpisy
Marekexp +407
Pewnie paru z was kojarzy złotówę z "Wołyń pamiętamy" na tylnej szybie? Dzisiaj dostał ode mnie gazem w samoobronie.
Po zwróceniu uwagi, że stoi na zakazie parkowania(Kiis&Ride przy dworcu w Kato - max 3min.) mając obok postój TAXI to po upomnieniu zadzwonił po swoich kumpli taksówkarzy, popchnął mnie i opluł. Po opluciu mnie dostał gazem, po czym ten wyjął pałkę z auta. zaczął mnie gonić, musnął mnie po plecach i się #!$%@?ł
Po zwróceniu uwagi, że stoi na zakazie parkowania(Kiis&Ride przy dworcu w Kato - max 3min.) mając obok postój TAXI to po upomnieniu zadzwonił po swoich kumpli taksówkarzy, popchnął mnie i opluł. Po opluciu mnie dostał gazem, po czym ten wyjął pałkę z auta. zaczął mnie gonić, musnął mnie po plecach i się #!$%@?ł
orlen_lite +9
Idzie nowe! (ʘ‿ʘ)
Startuje nowa kampania VITAY! Zapraszamy kierowców do dołączenia do naszego programu lojalnościowego. Oferujemy na start tyle samo punktów w programie VITAY, ile uzbierali w programie na swojej stacji. Regulamin #promocja https://vitay.pl/ ORLENnamajówkę.
Startuje nowa kampania VITAY! Zapraszamy kierowców do dołączenia do naszego programu lojalnościowego. Oferujemy na start tyle samo punktów w programie VITAY, ile uzbierali w programie na swojej stacji. Regulamin #promocja https://vitay.pl/ ORLENnamajówkę.
heh niewiarygodne jak te słowa są aktualne po 82 latach, tylko teraz zamiast kina i dansingu mamy boiska i centra handlowe które muszą otworzyć z księdzem, gdyby Boy-Żeleński dalej żył to jebnąłby się w czoło
#neuropa #prawackalogika #kosciol #polska #katolicyzm
tak, bo chciałbym żyć w normalnym kraju a nie w drugim watykanie
centra handlowe to też inwestycje publiczne?
@sekito20: A co jest w tym nienormalnego? Od 1000 lat wyznaje się w Polsce mniej lub bardziej wiarę katolicką. Ba ludzie potrafili za nią ginąć. Myślę, że jest to nieodłączny element charakteryzujący Polskę.
@Baron_Al_von_PuciPusia: To chyba tak nie działa w cywilizowanych krajach. W Europie też mimo laicyzacji większość jest wierzących w takich np. Niemczech, a nie #!$%@?ą się takie akcje jak u nas. Sfera publiczna powinna być neutralna
we Francji w 1905r. to zrobiono
tak, tylko że to dowód na to jakim nienormalnym krajem jesteśmy by święcić galerie handlowe, na zachodzie mają z nas niezłą bekę gdy odwalamy takie rzeczy, lub gdy
@Zircon: tak, slowo klucz publiczne.
@sekito20: smieja sie? To niech sie smieja. To my sie nie smiejemy z Niemcow, Francuzow czy Brytoli? Kazdy narod ma inna historie, tradycje i inny "sposob zycia". Nie ma powodu wstydzic sie prywatnych przekonan religijnych i zwiazanych z tym tradycji zwiazanych z danym
@Baron_Al_von_PuciPusia: Nie wyśmiewam religii bo chyba święcenie samochodów albo centrów halndlowych nie jest jej częścią. Wyśmiewam jedynie wpychanie na siłę religii tam, gdzie nie jest to konieczne
Jesli jestes niewierzacy to po co sie od tego odcinac? Gdybym wpadl do zydow to zalozylbym jarmulke, wchodzac do meczetu sciagnalbym buty (zakladam, ze to poprawne dzialanie) , wchodzac do kosciola moge sie przyzegnac - dla mnie taki gest
Gość świetnie pisał
@Baron_Al_von_PuciPusia: Jestem realistą. Tylko napisałem jak powinno być, a nie że chcę do tego doprowadzić metodami pana Palikota
To bardziej niż oczywiste