Wpis z mikrobloga

Widząc na ulicach coraz droższe auta zastanawiam się ile realnie zarabiają Polacy. Ile waszym zdaniem trzeba zarabiać aby jeździć autem za 250-300 tys. Przecież nawet gdy to jest np. 20-30 koła na gospodarstwo domowe ( co w Polsce jest dużą kwotą) to taka rodzina musi na takie auto odkładać dwa lata, oczywiście można płacić leasing ale i tak finalnie trzeba ten hajs zapłacić. Przecież to są dwa lata zmarnowane aby kupić metalową puszkę.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zenekpawel: są w leasingu te auta i są też ludzie co zarabiają kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie i stać ich na spłacanie takiego leasingu. Jak prwadzą firmę to wiecznie coś spłacają.
  • Odpowiedz
  • 3
@Zenekpawel ratę leasingu dajesz w koszta i tak to się kręci+ kredyty+ nie wiem jak bardzo jesteś obeznany, ale niektóre auta które wyglądają na nowe w rzeczywistości mogą mieć nawet i 10 lat
  • Odpowiedz
  • 0
Znam się na autach i jako tako wiem które ile mają lat. Zarabiam też tyle, że mógł bym spokojnie spłacać leasing na 300 tys tylko jakoś bolało by mnie płacenie co miesiąc 5 koła przez najbliższe lata. Niestety nie mogę wrzucać w koszta leasingu jednak nawet wrzucając w koszta to jedynie obniżamy podatek do zapłaty. Nawet jak realnie obniżymy kwotę za auto o te 50 koła ( strzelam, nie wiem o ile
  • Odpowiedz
  • 0
Można też mieć odłożoną kasę od kilu lat

@dzieju41: u mnie co drugi znajomy (25-30 lat) ma po kimś mieszkanie, albo kupili mu rodzice. Przy takim starcie, można sobie pozwolić na droższe auto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@CherryJerry: to się zgadzam że jeżeli ktoś zarabia kilka średnich krajowych i nie musi kupić domu czy mieszkania kreuje sobie inne potrzeby. Ostatnio właśnie stanąłem przed dylematem nowego auta spodobała mi się Mazda cx60 dość poważnie ją rozważałem ale jak zobaczyłem cenę 250 koła tudzież pięć koła leasingu co miesiąc to stwierdziłem że to jest jakiś absurd. Bo pomimo tego że jakoś mocno bym tego nie czuł płacąc tyle co
  • Odpowiedz