Aktywne Wpisy
Baba_Yagi +298
Proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy:
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Megasuper +8
Właśnie sobie siedzę w restauracji i Ukraince siedzący obok zamówili sobie ośmiornice. No niezle jaja. Biedni imigranci wojenni xD Wyjurwic to na front #ukraina
#polityka #bekazprawakow #konfedepis
@pawelczixd: no nie widzę, bo ostatnie wypłaty mam dzięki drugiemu progowi uwalone (na razie ze względów pozafinansowych zostaje tam gdzie jestem), a premii dostaję na konto połowę z kwoty brutto. Więc wygląda to z mojej perspektywy dokładnie na odwrót (nie żebym wcześniej był zwolennikiem wysokich podatków, byłem za tym chyba w gimnazjum/na początku liceum). Zwłaszcza, że osoby zarabiające więcej, płacą więcej podatków, za te same usługi z których korzystają ci, którzy płacą mniej, lub wcale.
Powodzenia jak będziesz robił poważne operacje z tego śmiesznego pakietu Luxmed. Rozumiem, że gdy wykupujesz leki to też grzecznie odmawiasz refundacji i płacisz 100%?
Podawanie prywatnej diagnostyki i podstawowych badań jako zastępstwa NFZ to szybki test na debila. Zdałeś :)
Co do komunikacji - też nie do końca. Jak się ma ją
@pawelczixd: Oj, widzisz, nic takiego nie napisałem, a ty już wypisałeś swój monolog nie na temat. Podstawy OZ podstawami, a jeśli mam do wyboru płacić horrendalne pieniądze w podatkach na wysoką jakość służby zdrowia w Polsce (która i tak będzie niska, łudzisz się że będzie inaczej?) to wole żeby było jak przez PiS-owskim nieładem i dopłacić za usługi z których JA, RZADKO korzystam. Komercjalizacja (czytając twój tekst jest prawdopodobieństwo, że nie odróżniasz jej od prywatyzacji, a to co innego, a propos tego kto zdał twój test) służby zdrowia to jedyne w miarę rozsądne wyjście.
Po drugie - dalej nie widzę powodu dla którego miałbym pozbywać się ok. połowy zarobionych przeze mnie