Aktywne Wpisy

SaintWykopek +172

Tynka02 +142
Dobra #!$%@?, to co sie na tym portalu ostatnio dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Jeszcze zbożowe ladacznice i pterodaktyle gody byłam w stanie zaakceptować ale od czasu jak na mikro cała wstążka to defekujące panie/ zoofilia pora powiedzieć sobie dość i opuścić ten upośledzony portal.
#moderacja to #!$%@? żart, ale niczym nasz rząd białek bez jajek wrzuci jakiegoś śmiesznego posta że dobrze jest, dobrze robią i uda że wszystko ok. Nie dość że
#moderacja to #!$%@? żart, ale niczym nasz rząd białek bez jajek wrzuci jakiegoś śmiesznego posta że dobrze jest, dobrze robią i uda że wszystko ok. Nie dość że

Muszę wczytywać dane z pliku sformatowanego w taki sposób, że w liniach rozpoczynających się od tabulatora są dane w formacie liczba śmieciowynapis liczba, a w pozostałych śmieci. Radzę sobie z tym tak:
ifstream file;string trash;int a, b;...
if(file.peek() == '\t') {file >> a >> trash >> b;} else {getline(file, trash);}Działa to ścierwo bardzo dobrze, ale trochę głupie wydaje mi się angażowanie tej całej maszynerii stringa do wczytywania danych, których i tak nie potrzebuję. Da się je od razu wyrzucać?
#programowanie #cpp
@Onoki: Działa to działa. Na #!$%@? drążyć temat.
chyba najlatwiej jest po prostu czytac do jakiejs lokalnej zmiennej
moze @KrzaQ2 bedzie wiedzial
Jest
std::ignore, ale afaik to jest zdefiniowane wyłącznie dla
std::tie.
@Onoki:
Boost.Xi/
Boost.Phoenix? Wiem, overkill, ale mega konfigurowalny :p