Wpis z mikrobloga

Mirki, spłuczka piszczy i często leci woda długo. Czy trudno jest wymienić ten mechanizm w spłuczce (robiąc to samemu po raz pierwszy)? Te piski mnie doprowadzają do szału a najemcy nie chce do tego fatygować jak może samemu uda mi się to ogarnąć.

Jest coś na co musze koniecznie zwrócić uwagę?

#kiciochpyta #lazienka #majsterkowanie #pytaniedoeksperta
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Mihu_: a pytanie może głupie może mądre.. czy te mechanizmy w środku są jakieś uniwersalne? Bo niechciałbym jakiegoś niepasującego kupić jak pojadę do leroy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jarek_P: w sumie to chyba po ptakach. Odkręciłem pokrywę, zakręciłem wężyk. Spuściłem wodę i chciałem odkręcić śruby od spłuczki między nią a kibelkiem i okazało się, że całe zardzewiałe są. Skręciłem to wszystko ze sobą i chyba zwyczajnie najemnce poproszę. Nie mam narzędzi, żeby z tymi śrubami sobie poradzić ;/
  • Odpowiedz
@reteiner: kuźwa, nie odkręcaj spłuczki! Cymbał, co ci to poradził niech w tej sytuacji zapitala do sklepu nawet z całym kiblem na plecach i jeszcze kawałkiem podłogi na wzór w plecaku. Ty odkręć sam zawór napełniający. Jak już odkręciłeś wężyk, to odkręć jeszcze tylko nakrętkę z tego króćca, do którego był dokręcony wężyk i cały zawór wyjmiesz od środka.
  • Odpowiedz
@reteiner: tak jak napisał JestemKaspi twoim problemem jest zapewne pływak (zawór napełniający). Poruszać nim, można tam ustawić do jakiego poziomu ma się woda napełniać, ewentualnie u mnie był problem z uszczelką i wystarczyło wymienić na nową
  • Odpowiedz
  • 0
@JestemKaspi: @matixrr w sumie faktycznie on przy finishu napełniania skwierczy - poruszałem ale dalej piszczy trochę. Obniżyłem pływam, może trochę lepiej będzie. Jaką uszczelkę konkretnie tam wymieniałeś? Przy której części?

@Jarek_P hahah strasznie się zaśmiałem z tego kawałka podłogi XD czy ten zawór napełniający da się odkręcić bez odkręcania spłuczki? Boje się, że jak zaczne go ruszać to zepsuje i uszczelki puszczą;/ Ten zawór, a w zasadzie oba,
  • Odpowiedz
czy ten zawór napełniający da się odkręcić bez odkręcania spłuczki?

@reteiner: tak, napisałem wyżej, jak. Nowy zawór kosztuje 20-30zł i najprościej go wymienić w całości.
  • Odpowiedz