Wpis z mikrobloga

  • 1
@johny-kowalski: tak, był gotowany z kurczakiem. Na koniec gotowania na jakieś 10 minut wrzuciłem, tylko wyjąłem cześć mięsa żeby było więcej miejsca. Makaron wyszedl aldente i przy okazji skrobia zagęściła mi ten sos.

@GhostofChristmasPast: w sosie gotowal się chyba ponad godzinę, bo nie lubię jak od kosci mięso nie odchodzi. Najpierw obsmażony był.
  • Odpowiedz
  • 1
@Circleleton: Przepis podsłyszany w radio w mojej interpretacji. Kupujesz całego kurczaka i dzielisz go na części. Korpus i skrzyda poszły na rosół, a jeden filet zamroziłem. Udko podzie lone na pałkę i to drugie, z czego wytrybowałem kość. Równie dobrze można kupić kawałki mięsa.

Składniki: mięso, cebula, czosnek, pieczarki, 2 pomidory, koncentrat pomidorowy, kieliszek wina (miałem akurat czerwone wytrawne, może być białe) i przyprawy wedle uznania (u mnie sól, pieprz,
  • Odpowiedz