Wpis z mikrobloga

Wczoraj miałam badanie EMG i potwierdziło się, że mam tężyczkę. Szczegółowe wyniki za 3 tyg i czeka mnie konsultacja z neurologiem. Czy ktoś z was miał tężyczkę lub na nią choruje? Ciekawa jestem jak u innych wyglądało leczenie. #tezyczka #choroby #chorujzwykopem
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marta99x: podbijam, coś u Ciebie się ruszyło? 🥲

Ja już się poddaję, 1.5 roku, 21 leków na razie przetestowqnych, czuje sie jak j----y szczur laboratoryjny, takie życie to nie życie :(
  • Odpowiedz
  • 0
@Dawidu23 hejo, dzięki tak sobie. Nie dość że leczę tezyczke niecały miesiąc, ( naurolog przepisała mi magnez b6 forte i sypramol na wieczór, delikatnie poprawy widzę) to jeszcze 2 tyg temu przy pobieraniu krwi uszkodzono mi nerw pośrodkowy w lewej ręce, a USG tkanek miękkich mam dopiero po nowym roku i dopiero wtedy się dowiem co się stało tak na prawdę…
  • Odpowiedz
  • 1
@serwuskm neurolog przepisała mi magnez b6 forte i sympramol na wieczór, po miesiącu widzę delikatną poprawę, miałam też robione badania krwi na ilość magnezu potasu, parahormonu to wszystko w normie prócz obniżonego magnezu, za 2 miesiące mam iść do kontroli i opowiedzieć jak się czuję to stosowaniu leków
  • Odpowiedz
  • 1
@krzy-chu-y oo dziękuję za podpowiedź, akurat moje rejony gdzie jest ten lekarz, i jaka była przyczyna? Ciekawi tez mnie po ilu wizytach lekarz znalazl przyczyne? Ja na razie muszę brać wapno, potazek, neurovit, magnez, ibuvit d3, pregabaline i czasem sympramol na wieczór
  • Odpowiedz
@marta99x: jakby co online też jest także problemu nie ma :) wysłał mnie na badania o których nikt inny nie pomyślał mimo że chodziłem do dobrych prywatnych lekarzy z polecenia i mówili że jestem zdrowy, że jestem hipochondrykiem itp.. wyszła mi w bardzo dużej ilości Lamblia i IMO - 18 razy przekroczona norma metanu!!!. dostałem plan leczenia na najbliższe 4 miesiące żeby wyeliminować te 2 rzeczy i jutro zaczynam. Gość
  • Odpowiedz
@marta99x: po 1 wizycie XD już wiedział co zlecić i zakładał co wyjdzie. na 2 po wykonaniu badań potwierdziły się jego przypuszczenia i już jest konkretny plan leczenia. także wybawienie. najlepiej wydane pieniądze w życiu. dosłownie jakbym mógł się cofnąć do przeszłości to zamiast podać sobie numery wygrane w lotto powiedziałbym w czerwcu 2023 żeby iść do tego gościa.
  • Odpowiedz
ogólnie to w 2008 roku miałem podejrzenie zapalenia wyrostka, w szpitalu leżałem porobili badania nic nie wyszło przeszło samo, człowiek zdążył zapomnieć. teraz się okazuje że to już wtedy byla Lamblia. Problemy u mnie zaczęły się parę miesięcy po szczepionce na covid.
  • Odpowiedz