Wpis z mikrobloga

@compression: słabizna. Podobnie jestem rozczarowany tą firmą i tym jak wprowadzają GPT do systemu. Daje się też odczuć brak Jonnathana Ive’a, który miał jakąś kontrolę nad UI, a teraz tracą poczucie estetyki. Na plus kalendarz i tryb czytnika w Safari. Brakuje im wizjonera.
  • Odpowiedz
@compression: Liczyłem też na usprawnienie iPadOS, które w jakiś sposób usprawiedliwiłoby zakup iPada Pro z procesorem M4 w cenie MacBooka, a tu nawet Xcode nie ogłosili, albo mi coś umknęło.
  • Odpowiedz
@Belzdron: żeby chociaż w końcu lepszy manager plików dali. O to prosi wielu ludzi od lat. Obecny jest cholernie biedny.

A brakuje, to Jobsa, bo coś mi się zdaje, że on by dawno macbooki air skanibalizował tabletami i się nie pieprzył w tańcu. Źe też te frutariańskie debilizmy musiał wyznawać :/
  • Odpowiedz
on by dawno macbooki air skanibalizował tabletami i się nie pieprzył w tańcu

@Jcdx: w marketingu uznaje się to za poważny błąd, ale

Jedna z biznesowych zasad, jakimi kierował się Jobs, głosiła, by nigdy nie obawiać się tego, że padnie się ofiarą kanibalizacji. „Jeśli sam nie pożresz części swojej sprzedaży, ktoś inny zrobi to za ciebie" - mawiał. Zatem to, że wprowadzenie na rynek iPhone'a mogło spowodować spadek sprzedaży iPoda,
  • Odpowiedz
@Belzdron: oj tak, rozdrobione te linie produktowe w cholerę. Kilka wariantów telefonu, zegarka itp. Tablety - ma to jeszcze jakiś sens - tani dla edukacji / entry level, air dla przeciętnego usera, pro dla artystów / innych prosów. Ten mini taki bez sensu, bo albo kupisz większy telefon, albo ipada. Niby sporo ludzi je lubi jak poczytać reddita, ale gdyby sprzedawały się jakoś super, to IMO częściej by je odświeżano.
  • Odpowiedz