Wpis z mikrobloga

#komputery

Jest jakis sposób żeby odpalić z klawisza lapka mimo że bios tego nie obsługuje? Przycisk mi sie spsuł a chce zainstalować #kitkat Może jakimś cudem go włącze ale jak to zrobie jakiś soft może? Nie wiem czy jak znajde bios nawet do tego modelu apsire 3680 to nowy taki feature obsłuży
  • 5
@filas312: bios zaktualizowałm jednak nie ma opcji uruchamiania kompa z klawisza klawiatury twój program niestety te ż nie daje takiej opcji to jest cos co sie odpala przed systemem ale zeby system sie odpalił trzerba właczyć komputer czyms :)
@eternaljassie: moment, tobie się po prostu usmażyl przełącznik? możesz znaleźć taśmę od włącznika na płycie głównej i poszukać pinów od włącznika i je zewrzeć, mając nadzieję że niczego nie upieczesz XD myślałem, że tobie na przykład siadł esc/f12 od wybierania bootu tudzież nie możesz wejść do biosu. albo kup sobie nwy włączni kz tasiemko
@filas312: heheh nie umiem lutować/nigdy nie rozkręcałem lapka nawet :D ale chce go właczyć bez użycia klawisza power :) komp jest stary nie zależy mi na nowym przelaczniku chcve go tylko jakoś właczać wiec chyba trezba rozkrecac