Wpis z mikrobloga

#adwords jest jakis fajny sposób na wycene reklamy pod słowa kluczowe, ale bez tworzenia jakiejśc fikcyjnej kampani? :) np ze za słowo auto średnio trzeba zapłącić tyle i tyle :D
  • 11
  • Odpowiedz
@takelbery: Nie ufaj za bardzo KWPlanner ;) Dla kampanii, którą robiłem ostatnio, pokazywał koszt kliknięcia 1,70zł a przy dobrej optymalizacji i wysokiej jakości kampanii płacę realnie 0,30 - 0,50zł.
  • Odpowiedz
No to ja bym się AdWordsem nie sugerował. Sprawdź, jak podobne serwisy są wyceniane w AdTaily i to może dać Ci jakiś realny ogląd a już na pewno lepszy niż KWPlanner :)
  • Odpowiedz
@Dar_Q: Nie chce badac na ile wyceniane sa podobne serwisy, chce wybadać ile zazwyczaj dana branża musi zapłacić za reklame :) Nie powiem klientowi no wie Pan, tamci zarabiaja na podobnych reklamach tyle i tyle ja chce tyle i podam z dupy wzietą liczbę. Wole wybadać do jakich stawek są przyzwyczajeni :) rzucic 40-60% ceny i dopiero z tego pułapu negocjować :) Przecież wiadomo i z tego co widze to
  • Odpowiedz
Liczby w AdTaily nie są z dupy, bo ceny właśnie reguluje tam rynek. Jak ktoś się ceni za wysoko, to nic nie sprzeda. Jak za nisko, to po czasie zauważy, że inni na tym samym zarabiają więcej i wyrówna do średniej. Dzięki temu masz właśnie jakiś ogólny pogląd ile z danej branży można wycisnąć.

Jeśli podasz za wysoką cenę, to klient sobie pomyśli "w AdTaily będę miał za to dwie kampanie na
  • Odpowiedz