Aktywne Wpisy
BurzaGrzybStrusJaja +1279
Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usunięte z wykopu!
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
prawiczek92 +51
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Już emocje opadły po meczu, Kibice mogą odetchnąć z ulgą. Jagiellonia wraca na fotel lidera po dobrym meczu z Koroną, choć niewybitnym. Najważniejszy cel został osiągnięty. Wygraliśmy pewnie, nie ma jakiegoś uczucia niedosytu. Presja Śląska zadziałała raczej pozytywnie. Być może była potrzebna. Zdecydowanie przybliżyliśmy się do mistrzostwa, ale nadal będzie to walka do ostatniej kolejki. Od mistrzostwa dzielą nas 2 finały i 4 punkty i to bez względu na to co zrobi konkurencja. Nie ma już przestrzeni na potknięcie w postaci porażki.
Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to cieszę się z wyciągniętych wniosków i zauważyłem nowe pomysły i dobre decyzje. Mam wrażenie, że zaczęliśmy na początku grać 4-2-4. Imaz grał bardziej jako prawy napastnik obok Pululu, a nie jak zwykle za napastnikiem. Linia ofensywy nabrała dzięki temu nowej świeżości. Życzeniowo przed publikacją składów liczyłem na Nguiambę w pierwszej XI, z racji pauzowania Romanczuka. Spełniły się moje oczekiwania. Ta szansa mu się należała. Spisał się zajebiście. W defensywie dawał dużo spokoju i chłodnego podejścia. Mądrze grał jako cień przeciwników. Naprawdę był godnym zastępstwem Tarasa. Po prostu stanął na wysokości zadania. Szkoda, że Dieguez się wykartkował na mecz wyjazdowy z Piastem. Osobiście w następnym meczu chciałbym zobaczyć Romanczuka na ŚO, zostawiając Nguiambę na pozycji szóstki. Choć wiem, że Romanczuk wróci na swoje miejsce, a Haliti zagra na obronie jako zastępca. Podobało mi się, że przy prowadzeniu 2:0 potrafiliśmy oddać piłkę i cofnąć się niżej. Widocznie czasem warto zagrać zachowawczo w takiej fazie meczu, kiedy już jest mniej sił na intensywne ataki ofensywne. Nawet Siemieniec przekazał kartkę zawodnikom, by ci w ostatnim kwadransie grali piątką z tyłu. Zagraliśmy mądrze taktycznie. Hansen dał super zmianę. Cytując Wojtka Jagodę, to sitko założone na Zatorze to „cudeńko”. Przepchał się i wpakował te piłkę dzięki czemu już definitywnie podkreślił zwycięstwo, padając na kolana.
Caliskaner również piękna piłka przerzucona na drugą stronę. On potrafi podać. Pululu zagrał mecz, wykorzstując wszystkie swoje zalety. Każdy jego atut znalazł praktyczne zastosowanie. Mecz kompletny. Zawodnik zostawił serudcho. Pięknie się oglądało jego występ.
Podsumowując, udowodniliśmy, że nadal Jagiellonia jest głównym kandydatem do mistrzostwa, ale nie jedynym oczywiście. Dzisiaj wynik zgodny z oczekiwaniami. Gratulacje dla zawodników.
Pozostaje trzymać kciuki w Gliwicach za tydzień. Jeszcze nie możemy spocząć na laurach. Wielu kibiców #ekstraklasa oczekiwało walki do ostatniej kolejki i na to się zapowiada. Emocjonalność w pełnej krasie. Zostały 2 finały. Trzeba teraz postawić wynik i spryt nad styl, choć równowaga jest osobiście dla mnie najważniejsza. NIe miejmy marzeń, miejmy cele. Krok po kroku do majstra. Białystok. Miasto lidera. Pozdrowienia dla tych, co przeczytali do końca. Dzięki
#mecz #jagiellonia #gruparatowaniapoziomu
Fajnie by było jakby jednak zachowali styl z poprzedniej rundy.
Życzę mistrzostwa i pozdrawiam.
wtedy ostatnia kolejka decyduje o tytule, czyli Jagiellonia vs Warta, Raków vs Śląsk i Lech vs Korona
jakimś cudem Warta nie przegrywa i Lech jakimś cudem wygrywa, Śląsk przegrywa (najłatwiejsze w scenariuszu kolejki)