Aktywne Wpisy
Tymariel +474
Hej Mirki i Mirabelki. Wczoraj wskoczyła mi nowa odznaka. Jestem już na wykopie od 15 lat. Z tej okazji mam zaszczyt ogłosić, że organizuje #rozdajo 150€ dla jednego Mirka/Mirabelki!
Zasady:
- Zieloni nie
- pato tagi tez nie
- Daj plusa!
- kliknij w pajacyka! https://www.pajacyk.pl/
- W komentarzu wrzuć zabawnego mema, lub napisz na co by poszła wygrana
- czas na danie plusa i komentarza to 24h od dodania tego wpisu.
Zasady:
- Zieloni nie
- pato tagi tez nie
- Daj plusa!
- kliknij w pajacyka! https://www.pajacyk.pl/
- W komentarzu wrzuć zabawnego mema, lub napisz na co by poszła wygrana
- czas na danie plusa i komentarza to 24h od dodania tego wpisu.
mirko_anonim +16
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dla większości to długi i szczęśliwy weekend, ale nie dla mnie. Wczoraj dowiedziałem się o zdradzie dziewczyny. Sama mi powiedziała, że jest ktoś inny a jej uczucia względem mnie się zmieniły i nie ma sensu w tym tkwić. Spakowała się i odeszła. On po nią przyjechał. Byliśmy ze sobą 6 lat. Na przyszły rok zaplanowany ślub weselny. Mieszkanie wynajmowałem ja i za nie płaciłem, bo ona nie mogła znaleźć
Dla większości to długi i szczęśliwy weekend, ale nie dla mnie. Wczoraj dowiedziałem się o zdradzie dziewczyny. Sama mi powiedziała, że jest ktoś inny a jej uczucia względem mnie się zmieniły i nie ma sensu w tym tkwić. Spakowała się i odeszła. On po nią przyjechał. Byliśmy ze sobą 6 lat. Na przyszły rok zaplanowany ślub weselny. Mieszkanie wynajmowałem ja i za nie płaciłem, bo ona nie mogła znaleźć
Za niecałe pół godziny FED
Zobaczycie że będzie gadka że inflacja niespodziewanie rośnie (to jest tylko i wyłącznie wina FED inflacja 3.5 gdzie maja cel 2% a ten się podnieca jakich to sukcesów w walce nie osiągnęli bo spadło z 9% po tym chorym przekazie wszyscy uwierzyli że jest już cacy i się zaczęło - firmy zaczęły wytwarzać więcej produktów a ludzie zaczęli się znowu kredytować jak szaleni i w ten sposób jesteśmy gdzie jesteśmy - inflacja rośnie) również ceny i że trzeba odłożyć obniżkę stóp na później (jak dla mnie to niebawem będzie podwyżka stóp to tylko kwestia czasu- może przedłużą tą agonie do wyborów a później jedziemy z podwyżkami stóp - oczywiście mogą to zrobić wcześniej)
Oczywiście będzie gadał że jest mnóstwo miejsc pracy możliwe że wspomni aby inflacja spadła potrzebne będą zwolnienia
Zamiast wprowadzić już dawno temu USA w recesje to nie wiem na co oni liczą ( na pewno nie na obniżki - nie ma takiej możliwości) a teraz jest tylko gorzej
hIGHER FOR LONGER robi niesamowite spustoszenie, ale najpierw trzeba nagonić towarzystwo na kupowanie spółek ( bo przecież jest cacy) a za chwilę spadki po 10 - 20 % i więcej w jeden dzień
Dzisiaj będzie hawkish
Uważam że czeka nas ostatnia pompa może trochę dzisiaj zaczną jutro kontynuacja i jedziemy dalej ze spadkami
#gielda #polityka